今日我兩隻兔仔打架啊!
我真係第一次見.
佢地表面好似冇受傷咁
但係另外一隻個身係到震
仲好大透氣聲..
佢地平時好friend架
我念係呢排佢地發情期
雖然佢地兩隻都係男仔
但係都有互相un對方
但係一路都keep住好friend架
我已經係咁教佢地唔好咁
平時一見到咁我都會輕拍佢地個patpat
之後我見到其他兔友既類似既post話
再係咁佢地會打架
點知隔一日佢地真係打架
好心痛啊..
打到d毛都甩左d

我而家都唔知點做好...
教下我好嗎??

:054:
wesky 2008-12-31 04:13:06 PM
無辦法啊
我兩隻女之前都係咁
只能夠分開住一排

如果想佢地以後都好 friend, 就要為佢地安排絕育, 兩隻都要
波波小丸絕完育之後, 依家又好 friend 咁一齊住啦
hh0 2008-12-31 04:40:04 PM
補充下先:絕育後不保證一定可以fried番, 要有心理準備分籠養,慢慢再bonding
依家只好分開住,避免再打交
§月紫§ 2008-12-31 10:03:50 PM
我兩隻女好彩只un無打大架(可能唔同品種掛~

但最好分開下先吧~絕左育先再慢慢bonding可唔可以一齊住啦~
不過就算絕左都會un架~(分大細
我妹妹依家有時同雪雪出黎玩個陣 都會un 但返入籠到就會好fd咁一齊訓同互lum大家
ping.tat 2009-1-1 02:47:39 PM
你最好把兔兔分開住一排先,因為打架會另兔兔討厭另一隻
我家coffee同奶茶就係,現在一見到對方,就大打出手加出口#^40^#

現在只好等絕育後再慢慢bonding#^32^#
bubuju 2009-1-3 05:02:06 PM
各位好多謝你地既回復啊
我之後就分開左佢地
點知..佢地竟然係咁搵對方
過左一日..
我都係唔忍心..
嘗試放翻佢地一齊
觀眾左好耐..
佢地又冇打架喇
仲成日都好似互相呵護大家

兔仔既性格真係得意:013: