賣兔籠

NaME520 發表於 2009-01-04 21:36|只看該作者|倒序瀏覽|打印
日本Marukan抽屜式兔籠(M)MR-306

9成新,個底有小小花左,但唔細心就睇唔到

原價千幾蚊,唔係好記得,可以上網睇

做狗籠同貓籠都ok,兔仔大個都夠大

wesky 2009-1-4 09:59:09 PM
你要換籠嗎??
NaME520 2009-1-4 10:27:08 PM
係啊,太大啦,得一隻感覺好冷清,一定要換,買個合適d好d

放又係度冇位,賣左佢,買個個好d

有相啊

(底網洞3x1cm)樹脂底網,讓小動物的腳腳不易受傷,抽屜式底盤清理方便,開正門,上方亦有門可開,內附2F跳台 ...

(底網洞3x1cm)樹脂底網,讓小動物的腳腳不易受傷,抽屜式底盤清理方便,開正門,上方亦有門可開,內附2F跳台 ...

附2F跳台,冇用過

附2F跳台,冇用過

抽屜式底盤清理方便,

抽屜式底盤清理方便,

現場

現場

好新,好似未用過咁

好新,好似未用過咁

wesky 2009-1-4 10:42:12 PM
籠幾時都係"""越大越好"""
我想問你一日有幾多時間俾佢出籠玩???
你認為邊個籠會比呢個籠更好??
hh0 2009-1-4 10:56:06 PM
多數越換越大既籠, 極少數人嫌大換細
何況你隻係賓尼, 新收養毛毛又係賓尼
一個大D既籠係必須既
你睇中邊款新籠介紹下, 唔該
NaME520 2009-1-4 10:58:35 PM
我想放佢入房,佢個籠太大,我係房可以24小時睇住佢

重有佢個籠之前個主人話養2隻,個籠有2邊

佢個身形定左,都買係用1/2,而我都唔係買好細,

我買返有3/4咁大

佢好naught,出黎要睇住,係房我可以就佢

但廳有其他人,有有好多野,例如洗手機,

一有機會佢就入

長82 cm x 寬56.5 cm x 高60.5 cm
長32 吋 x 寬22 吋 x 高24 吋

每日陪佢玩(1.2)
放左出黎(5~)
佢識自己玩幾分鐘返入去同累就訓

NaME520 2009-1-4 11:06:21 PM

回復 5# 的帖子

佢係毛毛

個籠係佢之前個主人買,原本2隻,死左一隻

之後冇轉到,但佢都覺太大

問左之前個個主人,佢都明白我個情況
wesky 2009-1-4 11:19:51 PM
將籠放係房的話, 你要有心理準備
1. 氣味,  籠時刻都要保持清潔, 廁所日日清, 唔係會好大味
2. 兔毛,  換毛時期可能會有好多毛飛出黎, 平時都會有D''
3. 聲音,  食草聲,飲水聲,活動聲, 你要預左你訓覺時會聽到
4. 小心電線, 隨時咬斷
5. 音響不可開大

如果要換籠的話, 我會建議你換雙層或三層籠
木板到 Q兔 配,  跳上跳落無咁單調

km7933 2009-1-4 11:23:50 PM
你好~~~~
我有意換籠,想問下價錢~~~~
thanks~~~~:001:
NaME520 2009-1-4 11:34:03 PM

回復 8# 的帖子

我係房唔會開電腦同電視

我把電腦拆左,地下咩都冇

地下冇電線

習慣了,之前有養好多動物

倉鼠最嘈,成日夜晚玩

日日梳幾次毛,又會放一塊大毛巾係籠面

elvisli 2009-1-5 12:11:08 AM
其實覺得冷清可能因為個籠冇野比佢玩..如果佈置下都唔錯.加上個籠又咁令~
007reborn 2009-1-5 09:29:01 AM
我係毛毛前主人, 其實毛毛好注重多空間, 所以我之前放乜嘢玩具入籠佢都會發脾四, 嫌阻地方, 我無同樓主講過話覺得個籠太大, 相反, 我係擔心佢將來換個太細嘅籠比佢令到佢唔夠空間, 或者賣晒所有嘅嘢圖利, 不過佢講到好似會對毛毛好好甘, 而且佢將d口野賣哂俾人我都無辦法控制, 唯有希望佢真係會對毛毛好! 如果真係要賣籠, 我希望樓主買咗個新了嘅先好賣個舊,如果唔係毛毛無地方住, 好慘! 其實樓主係兩個人, 男嘅嚟我屋企攞兔仔, 女嘅就打電話問我賣兔籠同飼養毛毛嘅問題, 我都唔知到底真正主人係邊個, 好擔心! :015:

hh0 2009-1-5 10:40:06 AM
就係見佢甘快賣兔籠先擔心,呢個籠絕對唔覺得太大for毛毛
毛毛已經變左主人,甘快又變埋起居環境,對兔兔唔係甘好
明月 2009-1-5 10:44:19 AM
你好,個籠大約什麼價錢?
我隻豆腐花大了很多,
希望換個大籠。
e-mail;[email protected]
thank you!
007reborn 2009-1-5 12:00:06 PM
1. 其實個籠擺喺而家你嘅枱底啱啱好, 點解要賣?
2. 水樽位置放太低, 毛毛好難飲水

快速發帖