我兔兔養左兩個幾星期,
佢來我家時年齡約兩個月,
而家個size大左成倍,
唔知佢大到幾多個月先停?
我隻係貓貓兔, 唔知成熟左會有幾大隻?:037:
hh0 2009-1-5 10:48:15 AM
約10-12個月先大定
我隻貓貓兔(頭象白色) 攤係度有接近成2呎#^54^#
wesky 2009-1-5 10:51:01 AM
成兔 = 3個月幼兔的3倍size  
大約 :073:
siuling1200 2009-1-5 10:57:52 AM

回復 2# 的帖子

接近2呎??
甘咪超巨型..
我個籠得呎半..佢大個左咪唔夠用
wesky 2009-1-5 10:58:58 AM
你用緊邊個籠啊??
lingyan 2009-1-5 12:00:16 PM
我個隻係貓貓兔,
用緊q兔個單層籠,長度o岩o岩夠miffy仔伸哂腳仔灘係到。
miffy 仔伸哂腳攤係到都有2尺~
siuling1200 2009-1-5 12:48:10 PM
原帖由 wesky 於 2009-1-5 10:58 AM 發表
你用緊邊個籠啊??

我用普通AB籠
hh0 2009-1-5 02:13:54 PM
普通AB籠有27吋,一隻應該ok既
elyse)) 2009-1-5 02:45:05 PM
我建議你買大...之前我ar b黎我屋企個陣都1歲...
佢都係貓貓兔,不過而家體重都係about 1.6~7左右...
好彩佢日日都跑上跑落.跳來跳去...先係維待呢個身型咋..

佢之前主人用ab籠都太細,搞到佢成日寒背
而家用q兔籠都叫剛剛好2尺,比佢攤到起度...
今年如果新年錢多就轉籠了:021:

siuling1200 2009-1-5 03:48:21 PM
我見兔兔成日都縮埋睡覺, 未見過佢伸直哂腳訓, 甘會唔會駝背架,
點先令佢攤開訓呢.?
lingyan 2009-1-5 04:05:18 PM
兔兔要覺得環境令佢放心、安全先會攤開訓ga。
平時多數都會雞仔式訓覺豬。
兔兔唔會駝背咁嚴重呱 ...
NaME520 2009-1-6 12:19:47 PM
我毛毛一到我屋企就周圍走,,

一d都唔怕人咁

玩到唔停

訓就好自然

第一日就攤開訓
elyse)) 2009-1-6 04:12:07 PM
原帖由 NaME520 於 2009-1-6 12:19 PM 發表
我毛毛一到我屋企就周圍走,,

一d都唔怕人咁

玩到唔停

訓就好自然

第一日就攤開訓

haha..唔好意思..寒背只是個比喻..
因為佢不能企高,同大左之後,唔可以申直個身..
佢要張個頭浪起廁所,先訓到...
不過猫猫兔大左之後,真係好可愛家..

呢個係佢第一日黎我屋企個陣,佢前主人比我ge ab籠..
不過養下養下..佢愈來愈大隻..
半年後,日日跳出黎都卡住左起個門...

你的毛毛好好牙,,
我的arb差不多要成半年先唔怕人同攤開訓..:011:

small_tra 2009-1-6 08:14:31 PM
點解我個囡都係貓貓兔~唔識大~!?
買返黎果陣5個月~~e+就黎2歲同e前冇分別~!
:043: :043: :043:

快速發帖