http://www.uwants.com/viewthread.php?tid=7454086&extra=page%3D1

呢個 post 本來係話 一個兔主係 i x l 買左隻兔,
兔兔二日後死左,呼籲人地唔好係呢間 shop 到買兔,
但係 ... 佢既態度真係令人驚訝。

真係一個十分極度唔負責任既主人,
帶兔兔去做 body check 都怕價值不菲、負擔唔到,

只想簡簡單單養兔。

有邊隻動物唔會病 ga ?
唔通養左幾年之後,兔兔病左,就由佢病死 ?

咁叫簡簡單單養兔嗎 ?

elyse)) 2009-1-6 03:36:20 PM
我剛剛都有睇到,都係個句"好彩兔兔你死得早"
真係跟得呢個主人,就算呢一刻無病,都唔代表之後無病有事。
kkyan01 2009-1-6 03:48:03 PM
呢d甘ga人真係好唔要得啊,
應該第一時間去檢查下,
我覺得佢第時兔兔有病, 佢都唔會帶兔兔去睇醫生囉
glendy 2009-1-6 04:13:39 PM
依d o甘既人都冇資格養任何動物啦,

完全係不負責任.:052:
lolo 2009-1-6 04:17:19 PM
會唔會係佢唔識養...害死兔架?!

我見ixr d 兔兔都幾健康架喎~

我家旺旺都係o係果度買,都無病無痛~
lingyan 2009-1-6 04:38:04 PM
好難講,可能係 I L R 既兔兔俾人傳染左都未定。
龍蝦樂園個D兔兔完全係俾人任摸既,
D人可能係摸完個D兔又去摸 I L R 個 D 兔 ....

我幾個月之前係 I L R 買布甸,
個陣我想摸下布甸都要噴哂消毒藥水,
有人伸手落去摸都俾 STAFF 喝住。
但上個星期我見到個 STAFF 抱左隻兔出黎,
跟住D人話 "好得意丫" 就伸左隻手摸隻兔 .....
個 STAFF 無阻止 ...

I L R 我都係第一次見到有人話個到賣病兔,
反而好多人係個到買兔,都話兔兔都好健康。

佢態度係有問題,
自己個態度有問題都幾難令人信佢,
佢跟本都俾唔到人覺得佢真正愛兔兔。
如果我係佢,我會通知呢間 SHOP 話佢知兔兔二日後死左囉。
同埋我真係懷疑佢連揀兔都未識,
兔兔長期爛CC會屁屁臭 ...

對於呢間 I L R,可能每次去都係個戴黑框既姐姐 SERVICE 我,
所以我仲未覺得呢間野有咩問題 ...
lolo 2009-1-6 04:50:53 PM
唯有希望隻兔兔o係彩虹橋可以開開心心啦~#^4_002^#
BB囡 2009-1-6 05:32:55 PM
佢仲要講到好似好理所當然咁
好衰呀
好心佢唔好再養小動物啦
katatata 2009-1-6 05:39:27 PM
#^73^#  其實花花都係I L 兔兔到買返哩~
我覺得個到D兔兔已經好健康~比其他店好好了~
如果比我妁後買兔兔~我都寧願選擇係I L兔兔到買~
當然最好緊係係兔協收養啦= =+一定健康~XD

其實怪都唔可以完全怪間店~(佢係衰丫啦\"/搞到兔兔有病)
但係買左兔兔之後~養兔兔頭幾日~都會發現兔兔有病~
都應該帶兔兔睇醫生~T.T我果果都係~買個時就有病~
可惜自己...><"無及時帶佢睇醫生...我殺左1條生命~"
到依家我同我BF都好掛住果果~無1隻比得上果果~/ . \"
wesky 2009-1-6 08:45:35 PM
果隻兔有冇病,  真係講唔埋, 始終係金魚街入面
去親既人都係間間都行下,  只要其中一間有病菌的話
其他鋪頭既兔都有機會受到感染
因為分分鐘你已經係細菌傳播者....

呢個人唔適合養小動物囉
心態上好有問題

快速發帖