新發現.....

蛇口海上世界,$150任飲任食鐵板燒又平又好味,重要唔加一

鐵板燒魚生壽司日本野任食清酒梅酒啤酒汽水果汁任飯

由深圳灣口岸過左關坐的士去海上世界都只係30蚊

實在太多野食太多相,入去睇埋其他果d喇!!!

http://www.facebook.com/album.php?aid=55300&id=661581138
cordero 2009-1-7 01:11:21 PM
米米媽又有好野食介紹...係咩口岸去??
wesky 2009-1-7 08:00:40 PM
好抵食啊
不過我未試過過關食野 =0=
光之天使)) 2009-1-7 09:09:20 PM
我都未返過大陸...成十年~
你成日都去食好野~~~好正
mim0510 2009-1-7 10:56:08 PM
原帖由 cordero 於 2009-1-7 01:11 PM 發表
米米媽又有好野食介紹...係咩口岸去??

深圳灣口岸呀!!!即係西部通道:053:
mim0510 2009-1-7 10:57:17 PM
原帖由 wesky 於 2009-1-7 08:00 PM 發表
好抵食啊
不過我未試過過關食野 =0=

你過去都好快之麻,我地好多時星期六4點幾先坐車上去食飯ga
mim0510 2009-1-7 10:58:09 PM
原帖由 光之天使 於 2009-1-7 09:09 PM 發表
我都未返過大陸...成十年~
你成日都去食好野~~~好正

e+大陸好多野都好正ga,不過就一d都唔平囉......
大富翁 2009-1-8 12:01:59 AM
可唔可以長細咁講講...係深圳過左關之後點去呢???
thx 呀
mim0510 2009-1-8 12:33:31 PM
係深圳灣口岸過關,唔係羅湖呀........

過左關之後坐的士,話去"海上世界"就得喇

落車後你會見到一隻好大的船,寫住"海上世界"

向仲架船行,好快你會見到ga la,好易搵:053:
mim0510 2009-1-8 12:38:39 PM
其實仲有一間近好多,不過就貴d,都係任食日本野,刺生就最好味

我自己就鍾意食呢間多d

http://www.facebook.com/profile. ... =661581138&op=6

係羅湖過關,之後坐地鐵去國貿站,金光華廣場6樓
cordero 2009-1-8 01:03:10 PM
我媽咪話金光華果間...叫兩次d野就上得慢lu
mim0510 2009-1-8 02:18:23 PM
咁我地食又無喎,可能星期六掛.............
我地6個人都食到7板海膽呀
cordero 2009-1-8 02:51:35 PM
mami上個月去#^3_002^#
elyse)) 2009-1-8 03:41:46 PM
不過近年大陸進步左不少,d野食好食左...
上個星期上左章木頭玩幾日去打邊爐,2個人都係170元左右..勁平
又勁好食,..起hk個d水準可能要200以上了

朋友話已經起當地屬高消費了...:013:
mim0510 2009-1-8 05:07:14 PM
係呀,不過e+係香港食Buffet一d都唔平呀

如果食二百幾蚊位果d,質素又差,貴果d又唔寫得食

二百蚊返大陸食開心好多:053:

快速發帖