大家好~!我係毛毛呀#^45^#

豬媽媽第一次帶我同各位auntie uncle見面~

希望你地以後歡迎我呢個八掛BB女一齊玩啦#^27^#

第一次同大家見面竟然0係廁所... 醜死怪...

又係廁所...

飲水水~

媽媽話我條脷仔好得意~我就最鍾意用條脷仔'lam'媽媽~

我想出0黎玩呀~!

光之天使)) 2009-1-17 01:25:45 AM
嘩~毛毛~你好得意wor~
d毛好靚~正面睇仲唔見左對眼仔~
你個籠好靚呀~~叫媽咪幫你用毛巾鋪住籠頂~凍凍呀
wesky 2009-1-17 01:29:58 AM
毛毛個嘴仔好突出啊  :023:
睇唔到眼仔

籠底既係木糠嗎??
momopig 2009-1-17 01:38:03 AM
原帖由 光之天使 於 2009-1-17 01:25 AM 發表
嘩~毛毛~你好得意wor~
d毛好靚~正面睇仲唔見左對眼仔~
你個籠好靚呀~~叫媽咪幫你用毛巾鋪住籠頂~凍凍呀

係呀!豬爸爸同豬媽媽最鍾意我對眼仔好似0係0的黑色毛中隱0左型咁~

佢地有幫我屋企'嬲'毛巾0架~呢幾日咁凍都唔怕凍親流鼻水~

momopig 2009-1-17 01:42:39 AM
原帖由 wesky 於 2009-1-17 01:29 AM 發表
毛毛個嘴仔好突出啊  :023:
睇唔到眼仔

籠底既係木糠嗎??

而家無再用木糠喇!只係0係廁所同籠底舗紙砂~

而且我識去廁所'殊殊',所以籠底0的紙砂唔使日日換~幫爸爸媽媽慳0的$#^14^#

gloria123 2009-1-17 02:08:35 AM
wa..你個籠同我果個一樣mr95....450蚊
你個籠長遠黎講會太細=_=....
個bunny好cute....不過仲有得大....預大d好...我果隻係貓貓兔都
我好後悔用依個籠....我寧願買個2xx蚊ge ab大籠

洗籠果陣超辛苦....夏天3日大洗一次,,,,
果塊木好難洗lo ,塊木板次次都要曬乾
不過5用木版都得
我依家冇用木版同出面個4塊野....

我suggest你下面放報紙,應該岩岩好放到1張,,,
要放得好d
5好比毛毛拉到出黎...
咁你掃臭臭果陣就超易,又5曬錢

仲有可以5用磨牙石...
1,磨牙石貴
2.對兔兔5好
3咬曬會變得好碎,毛毛會坐住d碎石
當然你果個掛係到ge比佢玩相對係好d
我試過比我果隻用,5-10分鐘磨完一件...大佬28蚊一個ga=v=
我一放入去佢就係咁咬
加上又易碎...
so我覺得你比草磚係好好多,一係你比佢多d草:055:
如果我心情好....我會用草po鋪滿個籠...睇toby識5識做lo
新年la...希望你隻兔兔一世都咁美豔,開心,健康...
Vinkivan 2009-1-17 05:37:01 AM
Hello~~~ momo係女仔嗎?? 好可愛、好圓睩睩呀~!!!!!
但個水樽點解好似掛得咁高咁嘅?? 佢飲得好似好辛苦喎~!!
同埋盡可能都唔好用閃光燈直接向兔仔影相呀~ 因為會傷害佢哋對眼仔同埋會嚇親佢哋咖~!!
hamster1013 2009-1-17 09:43:55 AM
momo好可愛呀, 圓碌碌咁~
咁快識去廁所, 真係叻女!!
我想問你d草放邊架? 我除咗見到掛喺度個滕球入面有草, 就見唔到其他地方有o既, 連草架都唔見!!
我都覺得個水樽高咗d, momo仲細可以掛低少少, 到佢再大d先掛返高d啦!!
LatteMum 2009-1-17 10:25:28 AM
圓碌碌好可愛呀#^43^#
lingyan 2009-1-17 11:40:48 AM
毛毛D毛色好得意,
好鬼特別BOR~

個籠太細,BUNNY遲下會唔夠用,
你都應該要慢慢物識下新籠啦 XD
`Shusonbaby||' 2009-1-17 12:34:31 PM
細細隻 好可愛呀>v<!"
hh0 2009-1-17 08:13:02 PM
個咀仔好Q,
0......0........0...
波丸媽 2009-1-17 11:06:19 PM
毛毛好得意呀~~
以後你都要多d上黎玩呀
比我地見你多d^^
momopig 2009-1-18 12:12:40 AM
多謝咁多auntie uncle0黎睇我呀!

爸爸都驚個籠好快唔夠我住,不過等我再大個0的先算喎~

個水樽轉0左位喇~而家我可以企上廁所飲水水,好舒服,仲唔怕滴濕手仔添~

近排唔知係咪天氣凍,我出多0左好多毛呀!媽媽話我而家0的毛比0岩0岩0黎時厚0左好多,仲似一個波呀#^13^#
momopig 2009-1-18 12:21:48 AM
原來磨牙石對我唔好0架?

好彩我都唔鍾意咬...吊0係度0個個直情咬都無咬過...激死買俾我0既豬爸爸#^64^#

不過我會食好多草草,食量嚇親爸爸媽媽添~

所以而家除0左個籐波波仲有另一個草架,遲0的叫媽媽擺多0的我0既可愛相上0黎0丫~

快速發帖