各位~我係PANDA個朋友~我叫carey~

有一個好急同好需要大家幫手o既消息~

話說我朋友係hk某一間大學讀書~知道有人用兔仔做研究~
研究完又唔要佢地~如果搵唔到人養~佢地就要人道毀滅~
我本是一個養兔及愛動物的人~得知這消息我非常心痛~
但我自己又唔可以養到十幾隻咁多~所以想搵人幫下手~
知道朋友panda有係呢度玩開~亦知呢度大家都好愛兔~
所以除o左搵朋友~呢度就係我唯一可以救到兔仔o既地方~

希望大家幫幫手la~有好多隻ar~我真係好唔想佢地死~><
:050: 我都忍唔住好想喊la........

兔仔資料~如下:
白色, 中國兔, 紅眼, 有男有女, o岩o岩成年

如有朋友想要可以致 6289 4978 或e-mail: [email protected]~搵我~
唔洗$$$ o家~只係想搵人養~唔洗俾人殺~要快手d ar~
新年前最好有人養哂~因為新年後會殺哂佢地o家la~><

**如果有人要新年後先拎到~我地可以自己幫你keep住先~因為我地唔拎佢就殺哂o家la~><

好急ar~~

hh0 2009-1-22 12:10:04 AM
好無奈#^73^#
太急太多好難有人養晒
另方面兔協肯唔肯收
cordero 2009-1-22 12:16:34 AM
我問下妹妹肯唔肯先,,佢怕紅眼兔#^77^#
hamster1013 2009-1-22 12:29:49 AM
點解d人要咁殘忍?
點解要用兔仔嚟做研究?
研究完又唔要佢哋.......佢哋都有生命, 都有自己o既生權價值架#^56^#
Jessie)) 2009-1-22 01:44:13 AM
:061: 我都好想幫你, 明天問下家人意見, 一陣養多隻佢地唔中意就麻煩!!
nievedith 2009-1-22 01:56:33 AM
有無問過兔協呀!? 個CASE咁特別, 快D CTC 佢地啦!
Panda)) 2009-1-22 02:26:15 AM
如果真係有d搵唔到人養...點都要同兔協傾傾~
我地每一個同兔協都唔會想睇住d兔仔死而唔幫佢地~~我一隻都唔想佢地死...
可惜我都唔可以再養了~~希望有能力再養既朋友幫下手啦~~~#^24^#
真係好希望佢地隻隻都平安無事~~~
大家要快喇....新年就到......我唔想新年變左做咁多兔兔去既日子...
Vinkivan 2009-1-22 07:00:47 AM
試下同兔協聯絡下啦~!!! 始終太多唔係一時之間可以揾倒人收養, 兔協應該會幫忙嘅~!!
glendy 2009-1-22 09:06:35 AM
之前新聞已經報導過大學會用兔兔做實驗, 真係太殘忍.
真係令人毛骨悚然....

carey不如你快d搵兔協傾傾啦, 佢地應該會幫忙
時間o甘急好難搵人領養o甘多兔兔架.
珊迪小姐 2009-1-22 09:18:28 AM
研究完左d兔仔有無受傷呀??
實在太可憐喇~~~  #^37^#

其實用兔仔做實驗係咪犯法嫁???甘殘忍都有!!??
cordero 2009-1-23 10:20:22 AM
兔兔佢地而家點ar??#^56^#
波丸媽 2009-1-23 11:35:39 AM
唉.............一直以來,大學都有用兔兔黎做實驗
希望佢地冇事啦.........
不過兔協都有唔少case.......
唔知可以幫到幾多#^56^#
elvisli 2009-1-23 01:00:10 PM
唉..P記大學....

真係好賤...比兔協收又係...試問兔協又點可以再容得下咁多隻白兔

唔比就兔死...都唔知點好
elyse)) 2009-1-23 01:12:26 PM
唉!~都覺得好無助,知道有成十幾隻兔兔要咁樣。
幫又幫唔到手,剩係可以得個睇字...
兔協本身又有六十幾隻棄兔,新年又近...

問朋友養唔養到,初初聽到個個都ok,
但一聽到中國白兔,紅眼時就唔想收養..

好黑人憎牙d死人頭...得返2日

ping.tat 2009-1-23 02:08:57 PM
真係好無奈~點解一定要用動物做實驗
想幫有幫唔到,你有冇聯絡兔協
大學用兔兔做d咩實驗~
兔兔們有冇受傷

快速發帖