最近由木粒換了紙沙..
係 x-pet 買左隻最大包加送一包細細包!!
唔知好唔好用-,-?
有冇人用緊呢隻?

大包-$160

stephanielwk)) 2009-1-31 09:43:27 PM
I bought  this one for my rabbit before,so far so good!
But I just bought few packs of Oxbow 強力吸水麥草粒!
Oxbow that one have a bit different than others,
they all made by grass,so even your rabbit eat it but still ok.
Hahaa I remember the first time I put 麥草粒 inside my rabbit's cage,
she ate some of them!She seem feel so tasty:053:
But never eat again later...
hh0 2009-1-31 09:59:43 PM
未用過呢隻啊, 一向用木粒
oscarlik 2009-1-31 10:11:13 PM
原帖由 hh0 於 2009-1-31 09:59 PM 發表
未用過呢隻啊, 一向用木粒

我之前都係用木粒...
個個都話對兔仔唔好
先轉紙沙...
木粒我仲有半包剩!!:063:
cordero 2009-1-31 10:13:33 PM
木槺對兔兔唔好ja ma...木粒都有問題咩?_?#^33^#
SheR_bb 2009-1-31 10:15:18 PM
養鬆鬆的初期用過~好多垃圾
有d金屬野 (好似電芯外皮咁)超多雜質所以冇用,
then 轉左木粒, 木粒濕水之後變粉, 又唔鐘意
依家轉左Breeder Celect Cat Litter  ( 倍力環保再做紙貓砂 )
我覺得乾淨d

hh0 2009-1-31 10:17:10 PM
木粒只放係廁所, 仲有塊網隔住, 吸水吸味好好用~
不過如果放廁所以外, 因濕左變粉週圍都係, 就唔太好又容易吸入
cordero 2009-1-31 10:18:15 PM
我而家暫時用尿片+木粒
helen_laam 2009-1-31 10:22:31 PM
同埋話木粒硬~~
如果放廁所外面就好似對兔兔o既腳造成好大壓力~~
好似話都會攪到手腳瘡o架喎...
所以要用都只好o係廁所入面用~~
所以兔協度係用木粒再鋪木糠~~
就係避免兔兔對腳直接踩落咁硬o既木粒上面~~
cordero 2009-1-31 10:24:18 PM
但木槺對兔兔呼吸唔好
helen_laam 2009-1-31 11:34:28 PM
係呀~~
木糠對兔兔唔好~~
但木粒太硬又對兔兔對腳唔好~~
所以唯有用紙粒~~
oscarlik 2009-1-31 11:44:18 PM
原帖由 helen_laam 於 2009-1-31 11:34 PM 發表
係呀~~
木糠對兔兔唔好~~
但木粒太硬又對兔兔對腳唔好~~
所以唯有用紙粒~~

識去廁所就咩都唔洗放啦!!!
不過咁大包用返1,2個月都抵既..:063:
芝士媽 2009-1-31 11:51:02 PM
冇用過呢隻bor, 一直用Breeder Celect Cat Litter, ok.
logon 2009-2-1 12:02:07 AM
用過呀
質素同Breeder Celect Cat Litter一樣唔錯#^80^#
所以呢2個牌子既紙粒暫時會係我日後唯一既選擇
TaMMy 2009-2-1 01:30:58 AM
我一向都係用呢隻, 吸水效果同價錢我覺得都ok
就係雜質多左d, 錫紙同電線外便果層膠我都有執到過 ,
不過我見臻臻唔會去食, 又用開呢隻 ,所以就一直無換到 #^54^#

快速發帖