我決定買尿片俾我隻小寶寶用
但我係r記見到有兩隻價錢相同嘅尿片賣
一隻係:Sunny Pet Pad
同埋 :  Cocoyo

唔知邊隻好d呢?
cordero 2009-2-14 09:48:27 PM
我用Sunny Pet Pad,未用過cocoyo...岩size所以用sunny
otistou 2009-2-15 12:40:05 PM
Sunny Pet Pad聽人講話好似幾好呀
兔仔怡v3v 2009-2-15 03:58:51 PM
其實籠內尿片有咩用@@?
係用黎墊底?
係邊有得買嫁!?
otistou 2009-2-15 04:50:15 PM
呢個我唔清楚呀=0=
光之天使)) 2009-2-15 05:48:32 PM
我用開果隻係q-pxt度買~
藍色比狗用果d...我唔知佢咩牌子呀~
不過我覺得佢幾好用~
每日用1/2塊~都幾吸尿架~
hh0 2009-2-15 06:44:40 PM
原帖由 兔仔怡v3v 於 2009-2-15 03:58 PM 發表
其實籠內尿片有咩用@@?
係用黎墊底?
係邊有得買嫁!?

係墊底吸尿, for兔兔唔識去廁所或者有時間中all出廁所外
但先決條件係隻兔唔咬尿片, 咬既就唔可以用黎舖籠底
亦有兔友用尿片鋪廁所代替木粒或紙粒
一般貓狗兔pet shop有賣
兔仔怡v3v 2009-2-15 06:46:49 PM
如果買左俾佢先發覺佢咬都可以放係廁所用丫#^11^#
cordero 2009-2-15 08:52:54 PM
唔知兔兔咬唔咬可以去吉之島10元店買幾片果d試下先
ping.tat 2009-2-15 10:45:38 PM
原帖由 光之天使 於 15-2-2009 17:48 發表
我用開果隻係q-pxt度買~
藍色比狗用果d...我唔知佢咩牌子呀~
不過我覺得佢幾好用~
每日用1/2塊~都幾吸尿架~

hi~請問可唔可影相看看
如果兔兔會唔會咬
兔仔怡v3v 2009-2-16 11:03:23 AM
其實用尿片會唔會好過用木粒呢?
我依家用緊木粒...覺得有時倒落去好似有D沙定唔知塵咁...
用尿片會唔會對佢鼻鼻好D呢@@?
cordero 2009-2-16 11:26:42 AM
如果兔兔唔咬..用尿片真係幾方便幾好.....不過貴同唔環保
Gloria1011 2009-5-7 04:51:50 PM
以我經驗我覺得Sunny Pet 比較好用同吸水 #^54^# #^54^#
肥波 2009-5-7 10:57:46 PM
pet sheets regular係日本做..
好好用.我覺得好過sunny pet.
仲有q-pet既粉紅色包裝幾又係寫日文唔識睇.
不過.好薄都好好用.可以試下.

快速發帖