我平時會將d草放係籠又有, 地下又有..等佢出黎玩時可以食..兔爸有幾次點佢地下d草...佢咕咕聲..又咬佢...昨日我幫佢執下地下d草佢又咕咕聲..有彩咬唔到我..到晚上我放返佢入籠,我又掃返乾淨個地下..點知佢係籠入面咕咕聲..又咬籠..可能想咬我..不過佢出唔到黎..#^19^# ..佢做咩呀..
wesky 2009-4-4 09:32:45 AM
你攪住佢, 不滿就咕架啦, 保護自己嘛
我兩隻絕左育之後就無乜咕啦
Peiian)) 2009-4-4 02:20:58 PM
原帖由 Goody09 於 2009-4-4 09:08 AM 發表
我平時會將d草放係籠又有, 地下又有..等佢出黎玩時可以食..兔爸有幾次點佢地下d草...佢咕咕聲..又咬佢...昨日我幫佢執下地下d草佢又咕咕聲..有彩咬唔到我..到晚上我放返佢入籠,我又掃返乾淨個地下..點知佢係籠入面咕 ...

以前我第一隻哥時,
佢都會仆過嚟咬我, 仲流哂血..
但都冇放棄到佢....
直至而家年幾喇, 佢都好聽話....
仲會lam我手同咀同額頭~~:014:
tacat 2009-4-4 03:14:09 PM
唔鍾意,覺受襲時都咕咕聲~
angelshing 2009-4-4 05:28:52 PM
我其中一隻衰豬食完菜一定成口菜汁, 佢最唔喜歡我幫佢搽嘴, 會好惡咁....咕咕....咕咕聲
helen_laam 2009-4-4 10:18:07 PM
我將小元反轉梳毛時佢就會好大聲咕我~~
vivipig 2009-4-5 07:54:18 PM
兔仔會霸地盤架~ D 草係佢既野, 當然唔想比其他人掂~
將佢係籠出面既草放係草架到, 係出面淨係得個到有草, 慢慢會慣的~
我丁丁都覺得個廳係佢既, 唔識既人係廳到佢會一直望到實~ 唔放佢會發脾氣~
而且鐘意攞草磚出黎食, 食到一地都係~ 我吸塵個時咪成日哦住佢~~~
佢摟撒頭仔都會咕, 不過就溫柔D~ 比我捉住時, 就咕好大聲同好快~~
其實兔仔只係可以咕,要你留意佢,  所以都係細心聽下會咕咩, 聽得多會知佢係想點架啦~~~
Goody09 2009-4-6 12:04:55 AM
我籠入面都有草架,,之不過佢出左黎玩之後唔識返入籠食草..咁我未係出面放d草比佢食囉
con 2009-4-6 01:09:57 AM
好有趣,之之哄我給食物和玩耍的時候也會"咕咕"聲的

快速發帖