兔兔發情會食慾不振嗎?

有位朋友ge兔兔(女)唔肯食野..
初時以為係腸停發作..
點知dr. betty話佢腸停果方面其實唔算太差..
只係處於發情期..所以發脾氣..唔肯食野..
但係無奈地又因為健康問題未做得絕育手術..
醫生話宜家唯有keep住餵草粉..
等佢好返~

咁其實應該點做好呢?
大家有養兔囡囡ge主人有遇過咁ge情況嗎??
831555 2009-4-7 02:30:37 PM
原帖由 vice0926 於 2009-4-7 02:29 PM 發表
兔兔發情會食慾不振嗎?

有位朋友ge兔兔(女)唔肯食野..
初時以為係腸停發作..
點知dr. betty話佢腸停果方面其實唔算太差..
只係處於發情期..所以發脾氣..唔肯食野..
但係無奈地又因為健康問題未做得絕育手術.. ...

thanks you for your help
hh0 2009-4-7 03:48:58 PM
我3隻囡都在8-10个月大绝育,
但未绝之前又无呢个情况出现
唔讲唔知同发情有关系
Mr.Prince 2009-4-7 04:38:51 PM
囡囡現在一年 未絕育 單身人士 有試過食欲不振 但自從認識左一隻男狗狗之後就再冇呢個問題
BarbaraFok 2009-4-7 04:40:41 PM
畢仔都係認廁所
因為有時我幫佢清籠果陣
我會將個廁所放去地下
佢玩玩下自己識得走去搵廁所痀
Mr.Prince 2009-4-7 04:41:48 PM
原帖由 barbarafok 於 2009-4-7 04:40 PM 發表
畢仔都係認廁所
因為有時我幫佢清籠果陣
我會將個廁所放去地下
佢玩玩下自己識得走去搵廁所痀

你回覆錯左POST喎:003:
BarbaraFok 2009-4-7 04:43:22 PM
原帖由 Mr.Prince 於 2009-4-7 04:41 PM 發表

你回覆錯左POST喎:003:

係呀, 剛剛先睇到
哈哈...sorry
helen_laam 2009-4-7 05:02:29 PM
原帖由 Mr.Prince 於 2009-4-7 04:38 PM 發表
囡囡現在一年 未絕育 單身人士 有試過食欲不振 但自從認識左一隻男狗狗之後就再冇呢個問題

竟然男狗狗都o岩~~#^52^#
波丸媽 2009-4-7 06:45:07 PM
wa..........狗狗都岩@@
不過..我隻小丸好似冇試過食慾不振,波波食野就識得自己節制, 不過都唔覺佢有咁既事出現...........
唔知係咪因為我養既係2隻,而佢地又bond好左既, 所以佢地2隻野可以互un, 宣洩晒就冇事= =
elyse)) 2009-4-7 07:13:31 PM
我2個囡囡當初發情個陣,又無話無食野bor...
我都係放個公仔陪佢地,
佢地1個就lam個公仔,1個就抓同咬個公仔。
vice0926 2009-4-8 01:12:40 AM
其實遇到呢個情況..
主人都真係幾無助..
究竟有咩辦法可以幫到兔兔呢??

快速發帖