唉.....好唔開心,kobi好鍾意lam地下,食食埋埋咁多塵,結果佢隻右眼又腫左流眼水喇,今次已經係第三次喇#^56^#
睇左咁多次醫生,我已經知應該用咩眼藥水同佢滴喇~
我想問betty果度係咪可以俾人配藥架?我可唔可以就咁去配藥而唔睇醫生架?
又或者藥房會唔會都有得賣動物用既眼藥水哩?因為我睇晒成將說明書都見唔到有一句話只俾動物用=.= 我諗哩d眼藥水其實係咪for小朋友用既哩?藥房會唔會都有得賣哩?
wesky 2009-4-15 02:43:50 PM
你係藥房搵到一模一樣就得啦
去返診所買都應該可以,  人都可以, 動物都應該得吧?
[小懶] 2009-4-15 02:55:12 PM
原帖由 wesky 於 2009-4-15 02:43 PM 發表
你係藥房搵到一模一樣就得啦
去返診所買都應該可以,  人都可以, 動物都應該得吧?

咁一陣去藥房搵搵有無先~
其實我驚去返betty度配的話,佢地唔肯就咁賣俾我,要我帶埋kobi俾醫生睇咋=.= 上次睇眼睇成七百蚊,我又前幾日先帶kobi睇完黎,一時間無咁多錢再睇多次#^56^#
lingyan 2009-4-15 02:57:44 PM
原帖由 [小懶] 於 15-4-2009 02:55 PM 發表

咁一陣去藥房搵搵有無先~
其實我驚去返betty度配的話,佢地唔肯就咁賣俾我,要我帶埋kobi俾醫生睇咋=.= 上次睇眼睇成七百蚊,我又前幾日先帶kobi睇完黎,一時間無咁多錢再睇多次#^56^#

你打電話問下betty個邊d護士,問佢可唔可以配返~
動物既藥其實普通藥房會唔會有 ?
[小懶] 2009-4-15 03:12:32 PM
原帖由 lingyan 於 2009-4-15 02:57 PM 發表

你打電話問下betty個邊d護士,問佢可唔可以配返~
動物既藥其實普通藥房會唔會有 ?

因為我睇晒成張說明書都搵唔到一句話for動物用,返而d說明似係俾小朋友用多d=.= 所以我懷疑藥房有~
我一陣落藥房搵搵有無,如果無就打電話去診所配~
ki*∼ 2009-4-15 03:19:49 PM
藥房有,我買過.而且平診所好多
不過滴左一星期都冇效就要睇vet喇
[小懶] 2009-4-15 03:32:31 PM
原帖由 ki*∼ 於 2009-4-15 03:19 PM 發表
藥房有,我買過.而且平診所好多
不過滴左一星期都冇效就要睇vet喇

*v* 太好喇~~ 唔該晒你^^
lingyan 2009-4-15 06:30:14 PM
原帖由 [小懶] 於 15-4-2009 03:12 PM 發表

因為我睇晒成張說明書都搵唔到一句話for動物用,返而d說明似係俾小朋友用多d=.= 所以我懷疑藥房有~
我一陣落藥房搵搵有無,如果無就打電話去診所配~

原來係小朋友藥 ....
[小懶] 2009-4-15 10:43:45 PM
原帖由 lingyan 於 2009-4-15 06:30 PM 發表

原來係小朋友藥 ....

係呀~
去藥房真係買到呀~ 而且平好多倍呀>.< 藥房一支$13,一支$38 ,但betty果度成百幾蚊一支>.<
googic_ku 2012-3-31 11:38:55 AM
你好,可否告知你用邊隻眼藥水丫? 我隻兔兔都有同樣情況,謝謝

快速發帖