因兔兔腳底生了腳蒼,所以把厠所個架拿開了,但見兔兔經常食,有否問題?PS:墊料是Carefresh  ( 纖維紙屑 )
wesky 2009-5-8 12:43:44 AM
食少少就無野既
但經常食既話, 始終都唔好

如果轉用呢款廁所,  唔知可唔可行呢??

http://mini-house.info/thread-4496-1-1.html
bb555 2009-5-8 12:49:15 AM
我兔兔厠所係AB四方形款的,你個我想比較細。
wesky 2009-5-8 12:51:55 AM
呢個 alex 廁所其實好大, 比AB四方型還要大
我屋企都係用呢款做籠外廁所
企上去會比AB舒服

bb555 2009-5-8 12:57:37 AM
我會試吓。謝謝意見。最緊要兔兔冇事。
hamster1013 2009-5-8 10:39:43 AM
wesky講哩個廁所,
我建議唔好放籠入面, 只係放籠外面,
因為size較大, 會佔用咗個籠好多空間.

題外話:
我想問Carefresh  ( 纖維紙屑 )好唔好用呀?
吸水同防臭如何呢?
elyse)) 2009-5-8 01:53:25 PM
不過wesky介紹個個廁所,有少少危險....
因為d尿會stay起個膠面度..會尿up住兔兔腳底(唔知你明唔明我講咩..haha)
呢個做籠外廁會好d...

有隻墊,比較軟,可以起日本城個d地方買...大概11,2元
可以剪不同size,然後舖上廁網..
唔知點講佢個樣:059: ....返屋企個陣搵下有無相post上來
helen_laam 2009-5-8 02:03:21 PM
我之前就o係家品店哥d度買o左個隔魚水o既兜做廁所~~
係咁樣樣o既(右手邊哥個盤)~~

佢個膠網比較粗~~
好似對腳仔好d~~
但係佢比較矮身~~
會好易o係後面漏o左d尿尿出去囉~~
所以我而家換返正常o既兔廁~~
但係就將個膠網放埋上兔廁個鐵網上面囉~~
唔知同唔同elyse講哥個墊呢?

Cody)) 2009-5-8 02:05:14 PM
可唔可以POST張相比我地睇下? 我隻兔兔隻脚都有硬皮既問題.....Thanks!^_^
尤尤 2009-5-8 07:07:39 PM
原帖由 helen_laam 於 2009-5-8 02:03 PM 發表
我之前就o係家品店哥d度買o左個隔魚水o既兜做廁所~~
係咁樣樣o既(右手邊哥個盤)~~
佢個膠網比較粗~~
好似對腳仔好d~~
但係佢比較矮身~~
會好易o係後面漏o左d尿尿出去囉~~
所以我而家換返正常o既兔廁~~
...

幾好既設計...
兔兔會唔會踏到尿尿??

快速發帖