大家仲記唔記得呢一段新聞﹖

"據英國媒體報道,日前英國一隻3歲大的雌兔,憑借1.2米的身長和22公斤的體重,成功打破世界紀錄,獲得「世界最大兔子」的桂冠。

據主人愛德華茲介紹,這隻兔子名叫「艾米」,現在體重22公斤,食量驚人。如果身體伸展開,體長達1.2米。

艾米每天的食物都要花10英鎊左右,每餐都要吃掉2個蘋果、幾個胡蘿蔔、半顆捲心菜以及幾把乾草。由於食物過多,愛德華茲不得不用狗盆給艾米當碗。而由於體型過大,艾米不得不睡在狗窩。愛德華茲說,艾米對食物很挑剔,「胡蘿蔔必須是帶綠色葉子的,乾草也必須是新鮮的、綠色的,否則她不吃。」 "

今日睇報紙....呢隻世界上最大既兔...
主人將佢由英國帶去意大利出show既時候...
因為舞台恐懼症嚇死異鄉...
我地一齊黎為呢一隻兔兔默哀吧!:050:

喵女)) 2009-5-8 01:17:59 AM
好可愛呀。。。但。。可惜
3歲...
光之天使)) 2009-5-8 01:24:19 AM
兔兔去彩虹橋繼續玩吧~~

唉...雖然呢隻兔兔好有特色...
但係佢主人....點解要帶佢上台呢.....
喵女)) 2009-5-8 01:43:10 AM
貪名氣#^37^# 害死兔先岩∼
Vinkivan 2009-5-8 02:54:05 AM
唉~ 為一時嘅名氣而害咗兔兔嘅生命, 仲要客死異鄉~!! 希望兔兔能夠喺彩虹橋繼續佢嘅快樂啦~!!
紫貓)) 2009-5-8 03:33:00 AM
同意a 唉..比兔兔係屋企...安安樂樂就唔會有事:a:022:
lenmui)) 2009-5-8 10:13:35 AM
唉, 無端端做咩帶兔兔去登台丫, 佢有冇養兔常識ga?
hamster1013 2009-5-8 10:36:09 AM
最衰都係個主人啦!
仲咩帶佢出show喎!!
搞到依家咁................

希望哩隻巨兔"艾米",
喺彩虹橋到繼續開心咁生活啦!!
兔仔怡v3v 2009-5-8 11:47:53 AM
在彩虹橋上初五可以同呢隻大兔做個好朋友喇~
Goody09 2009-5-8 01:03:22 PM
安息吧...#^3_002^# #^3_002^#

`Shusonbaby||' 2009-5-8 01:56:46 PM
肥兔..再見 #^37^#
vice0926 2009-5-8 02:03:32 PM
好可憐呀!><.......
helen_laam 2009-5-8 02:13:19 PM
真係好慘呀...
平時將兔兔帶遠少少都會唔捨得~~
佢竟然帶兔兔坐飛機...
咁梗係嚇死啦~~
BB囡 2009-5-8 02:39:51 PM
唉....睇完好心痛呀
安息啦
係彩虹橋上同其他兔兔開心d啦
Gloria1011 2009-5-8 02:41:47 PM
唉...真係替隻兔兔可憐
臨死都唔係自己既屋企度..仲要四圍去..
一路好走

快速發帖