我隻手有唔少疤痕, 試過 "挫" 指甲, 但係兔兔冇可能乖乖俾我 "挫" 一分鐘, 而家梳毛, 要戴厚手套, 戴埋袖套先得...
guggg 2009-5-11 12:12:31 PM
我已經係成身爪痕-.-#^50^#
helen_laam 2009-5-11 12:17:53 PM
o岩o岩返o黎就試過俾小元抓親~~
但係佢而家唔會特登抓人~~
但有時佢跳上梳化會跳錯落我隻腳度...
咁就會抓到...都幾痛...
Puffypuffy 2009-5-11 12:28:30 PM
我經常被兔兔襲擊.....:043:
波丸媽 2009-5-11 12:31:39 PM
一捉佢地抱抱或剪指甲,梳毛就肯定成手同腳抓痕~~~~
hahaha~~~
[小懶] 2009-5-11 12:59:07 PM
琴晚同佢剪指甲時先俾佢起飛腳抓到我隻手流血#^56^#
正衰仔黎架!!次次都要搞到我周身傷先肯乖乖俾我剪#^56^#
ronniecheung 2009-5-11 01:23:47 PM
原來咁多人係咁, 我都唔係唯一一個 "受害者", 有時見自己冇忽好肉, 都會嬲嬲地兔兔, 但轉頭見佢個傻樣, 又會冧返晒!
aoi2003 2009-5-11 04:07:22 PM
我得蝠仔會抓lo,,其他2隻都唔抓人..
tracy)) 2009-5-11 04:18:04 PM
我隻囡就係我想幫佢剪指甲,一抱起未郁手佢就已經出爪........:011:
光之天使)) 2009-5-11 04:54:12 PM
我....有時想抱佢~如果total掙扎都會~
但係唔太勁既...
katatata 2009-5-11 05:14:21 PM
-.- 習慣就好了...平時係屋企都慣左著短衫褲~
所以抱佢梳毛或玩時~都係放定條大毛巾墊底=  =""
wesky 2009-5-11 05:50:43 PM
剪指甲一定要著長或中長既褲 = =
尤尤 2009-5-11 10:53:39 PM
原帖由 tracy 於 2009-5-11 04:18 PM 發表
我隻囡就係我想幫佢剪指甲,一抱起未郁手佢就已經出爪........:011:

哈....
我個2隻都係牙....#^64^#
snowball 2009-5-11 11:52:16 PM
嘻嘻, snowball都唔多會抓傷我既, 不過有時都會咬下我 (especially係剪指甲果時>"<)

哈...我好多時坐係地下, snowball一個人玩到悶悶0也, 就會係我後面, "抓"下我背脊....叫我同佢玩囉..#^80^# ...但係就唔會痛

Bolin 2009-5-13 12:17:16 PM
初初帶佢返屋企個日真係全身傷哂,不過養得兔就預咗俾佢抓傷,依加終於可以任摸任抱喇,除咗..........剪指甲箇陣時。#^80^#

快速發帖