我隻兔兔叫搞基.0.
今日岩岩買佢返黎`
因為係大埔買`
之後要搭車拎返團門`
吾知係咪{鄧}得制定點`
佢親冇人先感出黎/3\
同埋佢吾識飲水.3.
佢仲好中意lee埋係個木製{睡}道到
仲有1個問題...
佢係甘食草/0\
又係甘0r 屎.3.
有冇問題架/0\
吾該大家幫幫我:050:

p.s  佢好似得1 2個月大  仔黎.3.

如果想養多隻兔兔
買個大d 既龍定分2個龍.0.
同埋點教佢去次所-0-

好消息 *3*
我男友話搞基識飲水啦.0.
飲左超耐>333333<
但0r左好多屎0rz~0~

兔仔怡v3v 2009-5-17 08:45:08 PM
先歡迎搞基(好得意既兔名...點解叫搞基既?)
兔地一去到陌生既地方既比較驚嫁...
佢呢係個木隧道入面係正常嫁...
你岩岩帶佢返屋企...
盡量都唔好去摸佢/搞佢住...
等佢慢慢熟左個環境之後先開始去摸佢/接觸佢...

你觀察一下啦...可能晏D會飲水嫁喇...
兔地食得同埋屎屎多係正常嫁...
因為兔地主要既食物係草呀-3-

你係邊到買嫁?
如果一至兩個月大可能佢仲未斷奶嫁啵...
要好好小心睇住佢身子呀~
ms_babii 2009-5-17 08:53:41 PM
原帖由 兔仔怡v3v 於 2009-5-17 08:45 PM 發表
先歡迎搞基(好得意既兔名...點解叫搞基既?)
兔地一去到陌生既地方既比較驚嫁...
佢呢係個木隧道入面係正常嫁...
你岩岩帶佢返屋企...
盡量都唔好去摸佢/搞佢住...
等佢慢慢熟左個環境之後先開始去摸佢/接觸佢.. ...

哈xdd
佢係我男友屋企.0.
我係大埔果間龍貓村買.3.
佢而家係甘食食食同0r 屎=3=
因為叫佢搞基佢應我地xdd
兔仔怡v3v 2009-5-17 08:58:52 PM
唔記得提你...
用木槺對兔兔個鼻唔好嫁...
盡量幫佢轉返木粒/紙砂...

同埋我建議你岩岩帶佢返屋企過多一排幫佢安排去做個BODY CHECK...
對佢有個保障~~~
喵女)) 2009-5-17 08:59:35 PM
兔兔係食得是福
柯得愈大粒愈好>V<
一定係一隻好健康的兔兔
波丸媽 2009-5-17 09:01:56 PM
不過, 吾識飲水亦有可能係因為水樽粒珠珠太大,佢地冇力轉動
所以出唔到水,飲唔到
amen0616 2009-5-17 09:03:05 PM
我都係住屯門~~~
我隻妹豬買返黎佢唔肯食草唔食糧唔肯自己飲水~就算係飲都係搵d水放係我隻手到俾佢一滴一滴飲~
到左夜晚佢先肯食草食糧自己飲水~~
俾d耐性丫~~我隻野而家都好活躍~~成日都想出黎玩~
俾野佢食一定過黎~~~但心情唔好就...點引到唔理~~~
買返黎兩星期啦我果隻^^
喵女)) 2009-5-17 09:03:14 PM
小吉岩岩黎果陣都好似唔識飲水的~
放心啦~
除非真係黎左好多日都冇飲=[
chocolate301 2009-5-17 09:12:55 PM
搞基你好呀~~~搞基兔媽你好呀~~
我都係屯門友丫~~:048:

我拖肥返到o黎一陣已經係咁飲屙同食啦~哈哈!!
佢o黎o左一個星期多o的....
不過都係會周圍屙尿尿同屎屎....
仲有時屙尿尿落去快散熱板度之後自己踩返整到dirty晒~!!!:036:

真係會好勞氣o架~~不過俾心機照顧佢同陪佢玩啦~~
我都相信我拖肥好快會學識去廁所的~~!!:020:
兔仔怡v3v 2009-5-17 09:14:03 PM
估唔到咁多屯門友啵...
我都係呀:022:
wesky 2009-5-17 09:27:21 PM
歡迎你啊~~ 搞基仔/女??
係寵物店都係用水樽飲水,  唔會唔識飲
佢想飲就會飲架啦

你用邊個水樽??

ms_babii 2009-5-17 09:29:20 PM

回復 4# 的帖子

0hmyg0d-v-
用左木康/0\
ms_babii 2009-5-17 09:30:17 PM

回復 11# 的帖子

我牙-0-
吾多清楚呢`
果個姐姐推介既-3-
佢係仔仔.3.
ms_babii 2009-5-17 09:30:48 PM

回復 10# 的帖子

buz我吾係牙xdd
ms_babii 2009-5-17 09:31:48 PM
原帖由 chocolate301 於 2009-5-17 09:12 PM 發表
搞基你好呀~~~拖肥你好呀~~
我都係屯門友丫~~:048:

我拖肥返到o黎一陣已經係咁飲屙同食啦~哈哈!!
佢o黎o左一個星期多o的....
不過都係會周圍屙尿尿同屎屎....
仲有時屙尿尿落去快散熱板度之後自己踩返整 ...

好叻叻牙拖肥 *0*
第1次比人叫甘叫我:073:

快速發帖