元朗維多利亞動物診所@AUG 12, 6PM

話說早幾日帶我隻貓去覆診
有兩母子推住隻芝娃娃(封頂手推車仔)
掛哂電風扇仔都不特止
仲要個仔拎住把卡通紙扇不斷咁幫隻狗仔撥涼

而呢對母子呢 個丫媽冇六十都五十幾
個仔就係三十零歲肥人一名 聽對答似係做醫生o既
呢對母子一路潑扇一路o爹聲o爹氣同隻狗傾計
問佢熱唔熱呀、悶唔悶呀、急唔急呀、哎唷唷唔好出o黎住啊
o既情景
你話幾咁嘔心

咁都未算
無耐之後個丫媽大叫一聲 弊啦我隻仔仔(狗)急尿呀
佢唔得o架喇 但係佢又唔可以係街度痾喎 佢未試過會驚o架 之類
然後無視診所姑娘o既開聲阻止
就咁放o左隻狗出o黎係診所撻地度痾o左
隻狗仲要係一路痾一路行 痾到個俾狗用o既磅成個面都係
而個仔(人!)呢 全程就唔出聲由得個丫媽亂o黎
診所個姑娘鬼咬咁聲又唔X得個客
兩母子入房之後佢仲向我投訴

跟住睇完出番o黎之後 
個丫媽先拎條自己帶o黎o既白毛巾
係咁倚索下個地兩野就算
後來將條白毛巾掉入診所一個冇蓋o既垃圾桶度..........

睇兩條友打扮舉止照計有D錢
個仔應該讀唔少書o添啦
又冇公德心又冇禮貌又盛

<轉貼>http://dogdogmaniac.mysinablog.com/index.php?op=ViewArticle&articleId=235655

睇完呢篇文,令我覺得果個診所護士真係慘
明明係佢地衰,又唔可以得失個客........
對話之中,得知個仔係做e生.....
讀書人讀到最基本既公德心同是非都拋開晒....咁佢仲會唔會有醫德架
一個人既修養不在於讀幾多書,只係在於日常生活既處理方法
讀書讀到佢咁,就算係孝順,都唔應該

至於上面提及一路o爹聲o爹氣同隻狗傾計....比著我,我都會咁對我隻女.....haha
不過我最近開始想偷吻佢地個咀呀~~~~>v<
firen_freeze)) 2009-5-18 10:49:20 PM
D 人就係咁財大氣粗。

得個有錢,但係又冇公德心...睇唔起佢地...

算啦,佢地O係街度咁行己經成為左笑柄#^49^#
wesky 2009-5-18 11:36:40 PM
有d 人係咁架啦, 以為自己高人一等, 完全唔顧其他人既感受
光之天使)) 2009-5-18 11:37:33 PM
:056:
我真係唔知講咩好~
真係正如題目所講...無奈
helen_laam 2009-5-19 01:03:27 AM
點解d人可以咁差...
睇到呢段o野~~
我已經可以幻想到佢o地o既衣著同埋聲音...
Jessie)) 2009-5-19 01:28:07 AM
佢地錫自己既寵物都明既.....同寵物傾計我都會咁做............
不過有咩可能俾狗係人地診所all尿  佢地痴左邊條筋?!?!!?:006: :007:
DODO 2009-5-19 01:46:42 AM
簡直係不知所謂!!#^50^#
cordero 2009-5-19 10:46:34 AM
呢個世界真係乜人都有....
Miyako)) 2009-5-26 01:47:26 AM
唉,身同感受...以前我有個客比個仔係我地地下賴屎...仲要爛既:065:

快速發帖