日本城冰種 $8.9/PCS, 一盒入2個

用洗面巾2條底面包住, 攝埋四邊的空位

完成品

通常2個冰種, 足夠由早上8:00-晚上9:00 (室內溫度24-28度, 室外溫度24-30度情況下)
回到家, 盒面無水氣, 有小小凍, 盒底有水氣及凍
打開盒摸下凍種, 2個都已經變返液體, 依然凍
之前入4個凍種入盒, 回家摸下4個都重係結冰
兔兔鍾意訓係上面或佢四邊的磚地上
晚上回到摸兔兔的身體唔熱
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
檢討: 若果找到一個細些的盒, 就可以放係籠裡, 咁兔兔可以一邊涼住一邊食草~

cordero 2009-5-19 03:13:26 PM
我同你既方法一樣,珍珍會疴到個盒濕晒=.="
老虎b 2009-5-19 03:17:21 PM
好犀利呀,可以keep到咁耐,
但我整果d成日放工返到去,個盒四周同個底都濕左,有水珠既#^47^#
有時仲整到d草都濕埋,都唔知發生咩事#^20^#
老虎b 2009-5-19 03:19:40 PM
原帖由 cordero 於 2009-5-19 03:13 PM 發表
我同你既方法一樣,珍珍會疴到個盒濕晒=.="

老虎b都係呀,但佢就痾係個盒周圍,
佢就坐上個盒度,搞到個盒好似個荒島咁,周圍都係尿#^62^#
wesky 2009-5-19 03:28:19 PM
幾好啊
個盒岩岩好夠大
wm20472 2009-5-19 03:37:23 PM
咁大細妹就好d, 佢一定返厠所呵尿
大富翁 2009-5-19 04:41:43 PM
我都係用呢個冰種咖!
真係唔錯用!!!0
hamster1013 2009-5-19 04:44:17 PM
等我都買返個哩隻次種先~
我覺得jusco嗰d好快溶
wooden 2009-5-19 06:18:06 PM
係咪間間日本成都有得賣家!? 同埋我想問可唔可以reuse!>?
wesky 2009-5-19 06:42:41 PM
吉之島果隻較扁身, 表面面積大, 所以降溫會較快, 亦都溶得快D
冰種係可以reuse的,  雪完再用~~
hamster1013 2009-5-19 10:02:52 PM
我頭先行日本城,
見唔到你哩隻冰種呀~
我見到最平都要$17.9,
點解價錢差咁遠o既?
小米 2009-5-19 11:46:51 PM
今日出mk間十蚊店..
d 冰種比人賣晒#^47^#
`Shusonbaby||' 2009-5-20 12:21:34 AM
我差不多搵唒成個將軍澳d日本.都唔見有咁平@.@
大富翁 2009-5-20 02:02:55 AM
原帖由 `Shusonbaby||' 於 2009-5-20 12:21 AM 發表
我差不多搵唒成個將軍澳d日本.都唔見有咁平@.@

你有冇去新都城個間呀?!
我都係係個間買!
Miyako)) 2009-5-23 02:17:23 AM
我買左個冰種,4個鍾溶哂又唔凍=0=

快速發帖