我細妹今日去書店..睇左1本有關兔兔既書
要兔兔知佢自己個名..其中1個教佢既方法係::

一邊搖佢個食物盒..一邊叫佢個名..
((每次開櫃筒拎布布個食物盒..佢都會發狂呀!!))
咁樣久而久之.. 佢就會知自己個名叫咩..
你叫佢就會識自己過黎咖喇....~~~
((唔知我阿布..究竟知唔知自己叫咩名呢??))

書裡仲寫兔仔其實好聰明.. 識得教.. 仲可以教到佢SIT SIT.. 有冇兔爸兔媽試過呀??!

joyc_tingting 2009-5-26 01:13:58 AM
兔婆教過beebi幾次hand hand.......
睇黎原來有可能:001:
kiki520u 2009-5-26 01:18:41 AM
原帖由 joyc_tingting 於 2009-5-26 01:13 AM 發表
兔婆教過beebi幾次hand hand.......
睇黎原來有可能:001:

最後呢??有冇繼續教落去呀??! ^^/color]
joyc_tingting 2009-5-26 01:21:02 AM
原帖由 kiki520u 於 2009-5-26 01:18 AM 發表

最後呢??有冇繼續教落去呀??! ^^/color]

未成功~教左2-3次~
有時間再教下先xd
kiki520u 2009-5-26 01:22:42 AM
原帖由 joyc_tingting 於 2009-5-26 01:21 AM 發表

未成功~教左2-3次~
有時間再教下先xd

期待你既成功 ^^ 我首先要確定一下..布布係咪真係識自己個名先 -V-"
Miyako)) 2009-5-26 01:24:24 AM
我個隻唯一識既係食物聲
`Shusonbaby||' 2009-5-26 01:26:02 AM
我諗coffee以為佢個名叫"沙沙沙沙"  
拎食野個樽個d聲x_x
kiki520u 2009-5-26 01:36:25 AM
原帖由 Miyako 於 2009-5-26 01:24 AM 發表
我個隻唯一識既係食物聲

哈哈∼好可愛既為食兔兔∼
kiki520u 2009-5-26 01:38:02 AM
原帖由 `Shusonbaby||' 於 2009-5-26 01:26 AM 發表
拎食野個樽個d聲x_x

果然好多兔兔都係咁.. HAAHAA.. 見到佢地好想食個樣.. 好好笑:073:
Miyako)) 2009-5-26 01:39:49 AM
原帖由 `Shusonbaby||' 於 2009-5-26 01:26 AM 發表
拎食野個樽個d聲x_x

哈哈哈,冇錯,我個隻都係:066:
[小懶] 2009-5-26 03:02:42 AM
我教過我隻兔仔企起身, 但係佢最後係就係做到,不過佢以為我叫"stand"係等於有野食囉=.= 我隻手有野食就肯起身,無野食就唔理我=.=
而家就算有野食,佢都未必會理我=.=
kiki520u 2009-5-26 03:16:09 AM
原帖由 [小懶] 於 2009-5-26 03:02 AM 發表
我教過我隻兔仔企起身, 但係佢最後係就係做到,不過佢以為我叫"stand"係等於有野食囉=.= 我隻手有野食就肯起身,無野食就唔理我=.=
而家就算有野食,佢都未必會理我=.=

我阿布都係呀.. 我細妹都係咁樣引佢企係度..冇野食唔會SO你 -_-" 太現實!!哈哈~
lingyan 2009-5-26 03:19:22 AM
miffy 當然都應該以為 miffy 係等於有野食,
個陣買佢返屋企第二日我唔駛返工,就用左中午既時間,
用糧黎引佢認自己個名,一個中午就教識左,
以前佢應該以為 miffy = 有野食,
但而家應該唔係嚕。

我有教過miffy企,
教個下咪識囉,唔教就即刻唔識 XD
我諗如果唔係我太懶應該都識既。哈哈。
小米 2009-5-26 11:25:55 AM
以前上 youtube 睇過一段外國片..
人地隻兔兔真係識聽指令 ka!
個主人用隻手指係佢頭上面晝圈,
跟住叫轉.. 兔兔就自己轉圈啦 !! 叻到!
仲有一招.. 不過唔記得係乜^^"
Vinkivan 2009-5-26 12:15:16 PM
我嗰三隻都係蠢豬仔嚟~ 我成日攞住啲嘢食叫佢哋個名就會埋嚟, 但冇嘢食就唔會理我, 我諗佢哋都係唔知自己叫咩名多, 但我就用咗佢哋個名套咗落隻兒歌度, 一兔一隻, 不過得cookie係會有反應俾我~!!

快速發帖