根據健力士世界紀錄大全

世上耳朵最長有....

79cm#^15^#

這項世界紀錄的保持者是美國肯薩斯州一隻名為Nipper's Geronimo的兔兔
(個名同對耳一樣長....#^41^# )

一胎裡生最多隻兔兔....

是24隻(打算讓兔兔傳宗接代的真的要想清楚#^68^# )
有兩胎,分別於1978年和1999年有過紐西蘭兔一胎各生24隻兔寶寶
原來紐西蘭兔是最好生養的兔兔#^76^#

最長壽的.....

紀錄保持者是已故的澳洲野兔Flopsy(想兔兔可以長壽又健康不妨考慮這個名字)
牠在這個世界活了18年10個月21天

編&註by cordero#^69^#

wesky 2009-6-4 07:41:52 PM
一胎 24 隻 :046:
究竟果隻母兔係咩兔, 有幾大隻
cordero 2009-6-4 07:43:35 PM
紐西蘭兔...家兔咁上下樣ga....
兔種我都唔係好識
不過都係大兔la
shanshan 2009-6-4 08:19:21 PM
唔好睇兔哋咁細粒,,其實我哋都好勁ga~~
笨﹏s!u〞彌 2009-6-4 09:12:52 PM
一胎 24 隻兔兔?!
太厲害喇...:027:
那個主人唔知睇唔睇得曬咁多兔兔呢:026:
Jojo)) 2009-6-4 09:13:45 PM
我聽我爸講,世界第一大嘅巨兔兔係展覽果時,忽然死左。。
之後話,可能係因為做左太多展覽,兔兔好緊張,好大壓力,同埋太多閃光燈!!
好殘忍#^37^# #^37^#
cordero 2009-6-4 09:59:16 PM
唔開心既事唔好提la...我特登無提巨兔ga#^76^#
妮妮 2009-6-5 11:04:47 AM
長耳兔,要用兩把間尺度都唔夠,真係好長呀!:027:
另外兩方面反而ok喎~
芝士媽 2009-6-5 01:18:59 PM
ears 79cm #^66^#  咁隻兔兔勁隻啊!
vice0926 2009-6-5 02:22:06 PM
嘩....一胎24隻...真係好好生養喎= =

紐西蘭兔即係大白兔呀..
佢地出名繁殖能力強~
不過一胎24隻真係太勁啦~~~:046:

快速發帖