我隻兔仔12個月大,約一星期前開始呵烂屎,唔多食野,後來見佢越來越5吽,
到依家就真係唔食野又唔飲水,呵尿又唔多,
個鼻又濕,有D白色既野係鼻流出泥,,係咪鼻梯丫..??
佢係咪感親丫???咁我應該點好丫.??
佢E家成日都好累,無哂力..
睇e生大約要幾多錢丫..??

Jessie)) 2009-6-16 01:49:01 AM
九龍動物診所Kowloon Veterinary Hospital
Dr. Betty or Dr. Yan
九龍九龍城啟德道24及26號地下
tel: 2382 3300

$220 診金, 以我所知係最平

而最貴會係大圍果間
Sammy1215)) 2009-6-16 01:53:31 AM
原帖由 Jessie 於 2009-6-16 01:49 AM 發表
九龍動物診所Kowloon Veterinary Hospital
Dr. Betty or Dr. Yan
九龍九龍城啟德道24及26號地下
tel: 2382 3300

$220 診金, 以我所知係最平

而最貴會係大圍果間

診金 = all ???
Jessie)) 2009-6-16 01:54:46 AM
no~~~~~~~~診金 是basic, 未計藥
Jessie)) 2009-6-16 01:55:40 AM
你預5百幾, 感冒既話

咁啦, 你帶3-4百蚊, 之後叫媽咪/daddy 陪你去睇
去到如果你唔夠$, 到時唔通佢地唔幫你出住先咩:057:
之後點還?做家務low, 佢地一定好開心

aoi2003 2009-6-16 02:01:22 AM
樓主,,,你咁拖法,,拖得黎,,你隻兔,,唔好聽都講句,,可能已經死左啦
屋企唔借味同佢地踩到行...咩野卑鄙手段都出哂啦,,,
樓主,,你知唔知呀,,你明知你隻兔仔有病,,唔帶你隻兔仔去睇e生,,仲要俾比我地知道哂,,我地有權告你 虐畜 架

我阿媽唔中意我養寵物,,已經趕左我出家門啦,,我為左兔兔們租屋,仲同媽媽斷絕關係啦
千千 2009-6-16 02:05:41 AM

回復 20# 的帖子

兔 爸    你 都 好  為 D 兔 兔 BOR
Sammy1215)) 2009-6-16 02:08:37 AM
原帖由 Jessie 於 2009-6-16 01:55 AM 發表
你預5百幾, 感冒既話

咁啦, 你帶3-4百蚊, 之後叫媽咪/daddy 陪你去睇
去到如果你唔夠$, 到時唔通佢地唔幫你出住先咩:057:
之後點還?做家務low, 佢地一定好開心

我諗媽咪/daddy 唔會陪我去 ...
佢唔食野係咪 = 腸停 ar ???
佢眼都有小小發炎 ar = =
aoi2003 2009-6-16 02:10:05 AM
原帖由 千千 於 2009-6-16 02:05 AM 發表
兔 爸    你 都 好  為 D 兔 兔 BOR

我係兔媽,,,兔爸幫我挾住兔兔們咋....:024:
Sammy1215)) 2009-6-16 02:11:39 AM
原帖由 aoi2003 於 2009-6-16 02:01 AM 發表
樓主,,,你咁拖法,,拖得黎,,你隻兔,,唔好聽都講句,,可能已經死左啦
樓主,,你知唔知呀,,你明知你隻兔仔有病,,唔帶你隻兔仔去睇e生,,仲要俾比我地知道哂,,我地有權 ...

你有$咪甘講 lo ...
我重係學生黎嫁 ...
我依家咪搵緊$睇e生 lo ...
Jessie)) 2009-6-16 02:14:59 AM
原帖由 aoi2003 於 2009-6-16 02:01 AM 發表
樓主,,你知唔知呀,,你明知你隻兔仔有病,,唔帶你隻兔仔去睇e生,,仲要俾比我地知道哂,,我地有權 ...

太令人感動喇:050: 你對d兔兔真係好好, 不過同阿媽反面始終唔係長遠既做法, 你or你家人不如做d野令你阿媽中意返小動物:051: (英兔救美?)
另一邊相你媽媽都幾自私自己唔中意小動物就要人地都唔養得仲要趕你走low 囧  好慘

講返樓主個筆先, 你家人真係咁忍心唔陪你去 \___/?!
而唔食野 既其中一個原因可能係腸停low, 呢d真係答你唔到因為我唔係醫生:073: 咁啦你下定決心帶佢去睇醫生, 等醫生睇下佢咩事, 好過你而家自己估
都係個句, 唔拖得, 我都知你仲係學生都好想養兔仔....而家已經唔係討論冇經濟能力許可既情況之下應唔應該養小動物呢個問題, 希望可以盡量諗d方法可以說服你家長

你不如try認真d同佢地講, 你想做個負責任既人, 你可以去做part time 還$, 都只係想佢地會借D$俾你救下你既寵物, 寵物唔係玩具, 係生命, 唔係病左就掉佢落樓買過一隻咁簡單!!!  睇下打唔打動到佢地@@??

wesky 2009-6-16 02:20:08 AM
對兔兔好係好事
但同家人既關係都好重要架
Sammy1215)) 2009-6-16 02:21:41 AM
原帖由 Jessie 於 2009-6-16 02:14 AM 發表

太令人感動喇:050: 你對d兔兔真係好好, 不過同阿媽反面始終唔係長遠既做法, 你or你家人不如做d野令你阿媽中意返小動物:051: (英兔救美?)
另一邊相你媽媽都幾自私自己唔中意小動物就要人地都唔養得仲要趕你走low ...

block ???
直接上去 ???
我係 hkpet.net 都有問 ...
有人話紅紅磡有間診所 ,,, D人又好$又平 ...
aoi2003 2009-6-16 02:22:12 AM
原帖由 Sammy1215 於 2009-6-16 02:11 AM 發表
你有$咪甘講 lo ...
我重係學生黎嫁 ...
我依家咪搵緊$睇e生 lo ...

so味叫你耍d卑鄙手段出黎...
你冇可能一時三刻搵到一筆錢(犯法另計)
咁你試下同你屋企人鬧下交,,爭取下,,再唔係就同佢地講下道理+少少恐嚇成份在內lor
"如果我第時有病,,你(父母)會唔會由我自生自滅,你地再生一個出黎呀??!!"
aoi2003 2009-6-16 02:25:04 AM
原帖由 wesky 於 2009-6-16 02:20 AM 發表
對兔兔好係好事
但同家人既關係都好重要架

我絕對唔會軟化架啦
因為錯不在我
Jessie)) 2009-6-16 02:25:45 AM
直接上去好似會貴D嫁嘛@@唔好咁做呀, 要打去book嫁

快速發帖