童童既籠開口係上面;;咁點樣比佢自己行出黎啊?
.

同埋童童吾識去廁所.
放佢出黎.
我驚成地都係佢既屎同埋尿-/\-
但我又吾想佢成日留係籠入面.
聽人講要比佢出黎行至小4個中先好-/\-
咁點算啊-/\-"

我之前出1出幾分鐘.
童童都0左成堆屎v0v

呢個係童童個屋企.
無咩特別-3-"
遲吓先買多d野比佢.
大家比d意思睇吓有咩可以改善下喇.

cordero 2009-6-25 11:00:15 PM
係咪我有問題...點解呀兔友嘉嘉d post我都唔係咁明既:056:
光之天使)) 2009-6-25 11:02:44 PM
原帖由 cordero 於 2009-6-25 11:00 PM 發表
係咪我有問題...點解呀兔友嘉嘉d post我都唔係咁明既:056:

haha~比d想像力~:051:
估下估下就知佢想問咩~~~

我都老...:046:
喵女)) 2009-6-25 11:05:02 PM
棋棋都唔係好明...估估下應該明的..#^41^#
MOURINHO 2009-6-25 11:21:01 PM
就咁睇下個龍有個問題係度....我一直應為唔好用草or 木慷or 碎東西煎底...咁樣對佢健康唔係咁好....呼吸道...
我個2隻大帝係用尿片做底....咁樣會好d.....
:057: :057:
lingyan 2009-6-25 11:30:43 PM
原帖由 嘉嘉(: 於 25-6-2009 10:27 PM 發表
係也.
佢剪左毛毛ma  xp
哈.係未好得意呢xp
w0w你咁叻叻既?
哈.咁未2個手都吾得#^14^# 閒

安哥拉兔最大特徵係佢對毛毛耳仔,
成隻耳仔都係毛毛 ,但係見唔到童童有,所以有D覺得似係貓貓兔~
可能D相影得唔係咁好,所以都見唔清楚~

尿片唔係隻隻兔都得~
lingyan 2009-6-25 11:31:41 PM
原帖由 cordero 於 25-6-2009 11:00 PM 發表

想明既話好簡單,讀出黎就會明...
elvisli 2009-6-25 11:41:04 PM
其實我叫你影個籠既用意唔係想睇下你買左個咩籠..係想睇你D用品擺成點..

你將人地個籠放上黎做乜=.=

仲有.如果個籠唔岩咁留黎做咩..打比喻可能你會易明D..

EG:一架汽車去入油..但係買錯左花生油..咁無理由用落去..係唔係應該買番D電油呢

PS:你打字加咁多野修飾會唔會好累...

我個人就比較執著用番正字..用別字好似好對唔住自己讀左咁多書
smallsuishan 2009-6-26 12:05:08 AM
原帖由 cordero 於 2009-6-25 11:00 PM 發表

haha agree
我想搭咀都搭唔上!!!

籠唔岩用 你點都要換
如果咁簡單都做唔到...你點繼續養佢

firen_freeze)) 2009-6-26 12:12:49 AM
想當時都係兔籠中門大開等佢地自己想就出來....你一係等你隻兔兔熟左個籠先啦~
換籠的話我個人覺得唔急...

不過都有發生MAX越獄事件,佢自己頂開左頂門跳左出來,一晚之後成個LAB都佈滿MAX 同肥雪D兔屎兔尿.....#^33^#

lingyan 2009-6-26 12:40:42 AM
原帖由 firen_freeze 於 26-6-2009 12:12 AM 發表
想當時都係兔籠中門大開等佢地自己想就出來....你一係等你隻兔兔熟左個籠先啦~
換籠的話我個人覺得唔急...

不過都有發生MAX越獄事件,佢自己頂開左頂門跳左出來,一晚之後成個LAB都佈滿MAX 同肥雪D兔屎兔尿..... ...

你個情形又幾似我屋企隻狗BOR,
屋企隻狗狗初初係屋企都有越獄,又係搞到周圍CC尿尿,
又將所有衫扯哂落地下,垃圾桶都俾佢倒轉左 XD
大富翁 2009-6-26 12:59:04 AM
睇到頭都痛!!!!!:056:

寵唔岩就換左佢啦!!一來對童童都好d!
等遲d童童個膽大左!想跳出黎,但係又唔小心整親就大件事啦!!
到時你睇e生夠你買幾個寵啦!朋友!!!!!!
Cody)) 2009-6-26 09:58:05 AM
不如上兔協學下點養童童, 因為我地都睇唔清楚佢點擺放用具.
想問清楚童童個寵有無放糧同放草既器具, 水樽, 厠所? 墊材唔好放木康, 因為對氣管唔好又唔吸臭味, 又會整到d手仔腳仔又黃.
阿蚊 2009-6-26 01:31:18 PM
原帖由 嘉嘉(: 於 2009-6-25 06:45 PM 發表
- /\ -童童好喂食嫁.
日日喂野比佢食.
佢就好似癲左咁.
係咁跳黎跳去;
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
真嫁.但係未拾到手都軟囉.3.?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
童童成踩屎踩尿.
手手腳腳都好黑蚊蚊 ...

我toto通常係出黎o個下放低好多...
玩耐左又無咁多..所以可以見一地都係o個度掃一掃就算
如果童童唔畀你反轉既話就唯有襯佢食野o個陣你自己烏低"莊"佢個下巴la
同埋襯佢專心食野用濕巾同佢抺下手仔腳仔...
加油喔~
嘉嘉(: 2009-6-26 01:34:23 PM

回復 30# 的帖子

其實佢宜家都吾驚喇-/\-"
重成日嗲我-/\-
吾好講到我咁衰喇.
我都好鍚佢嫁.#^56^#
阿蚊 2009-6-26 01:34:41 PM
原帖由 lingyan 於 2009-6-25 09:47 PM 發表

哈哈,自我增值 XD
其實D年青人打緊既都係錯既字,
好似 "小用" 其實係用呢個 "少" 而唔係用呢個 "小"~

如果我打呢D字,我實俾我哥炳到我飛起 =3=|||

haha....我都prefer認老&用返正字XD

快速發帖