SMART養兔寶典   

[作者:凡尼莎]

[出版社:大都會文化]

內容簡介:

國立台灣大學獸醫學系暨研究所教授 郭宗甫 博士 審定!

作者以多年飼養經驗,並匯集各類養兔專書的醫學資料,從家兔在動物學上的分類位置、日常飼養的注意事項、常見疾病、清潔、繁殖,甚至如何幫兔子作穴道按摩等各類兔子飼養知識,一手包辦,要讓飼養兔子的讀者們以最簡潔、專業的態度,了解正確的養兔觀念與方法。

出版社:
http://www.metrobook.com.tw/web/ ... mmand=displayDetail

作者BLOG:
http://www.wretch.cc/blog/rabbithotel

呢本書我係圖書館睇過,不過係錯體版,內容有少少問題,查過香港係無得賣
MAMI去台灣幫我買左一本(唔係錯體GA),真係幾有用
最鍾意係穴道按摩果PART,唔知可唔可以上網訂呢
(封面兔我覺得有D似BB囡)

★YINGJa1v3v` 2009-6-26 10:55:27 AM
我都想買番本-_-.
cordero 2009-6-26 10:57:11 AM
我本來叫MAMI買6本等我讓俾兔友...點知佢記錯左買得一本
★YINGJa1v3v` 2009-6-26 11:25:46 AM
原帖由 cordero 於 2009-6-26 10:57 AM 發表
我本來叫MAMI買6本等我讓俾兔友...點知佢記錯左買得一本

哦.
香港系米應該無得買架勒.
光之天使)) 2009-6-26 11:29:08 AM
幾得意wor~
等我有機會都買返本看門口先~
cordero 2009-6-26 11:29:34 AM
我搵唔到有...可以去d大書局問問
wm20472 2009-6-26 01:45:14 PM
我都想要一本呀:041:
BB囡 2009-6-26 03:00:09 PM
哈哈哈~~係wor
唔知有冇bb囡咁唔乖呢
kiki520u 2009-6-26 03:18:35 PM
唔知上網有冇得買呢??haahaa
我阿妹係書店都見過有類似既兔兔書
不過應該冇咁詳盡喇~
ronniecheung 2009-6-27 11:14:37 AM
我琴日喺黃埔的大眾書局見到, 不過因為內容同我屋企d書太 overlapped, 所以冇買!, 不過講按摩果part 好好呀, 我番去即刻同斐斐試, 冧到佢呢! 書價 93大元!
bonedog 2009-6-27 01:42:37 PM
等我問下一間專訂台灣書既睇下可唔可以訂到先:033:
lingyan 2009-6-27 04:15:44 PM
等我得閒行書局個陣留意下先
bonedog 2009-6-27 05:06:29 PM
我問左啦, 可以幫手代訂, 仲有7折添
如果供應商有貨就星期2就送貨可以上去拎.
如果無貨係台灣訂就3個星期到..
七折後HK$65.00 .

有興趣既可以幫你地落埋一齊訂呢
由於我星期一應該會覆實書局要幾多本, 如果有興趣既呢2日落實
thanks

lingyan 2009-6-27 05:56:38 PM
我想問...咁我地訂左點拎丫 ? 寄俾我地 ?
wm20472 2009-6-28 01:05:12 AM
我有興趣~點取貨? 點比錢?

快速發帖