9月既話,
我就會搬出去住,
所以想養多隻兔兔陪雪雪,
仲係念緊養男仔定女仔好?
雪雪係女仔,
驚養囝囝,
佢地就會生bb,
女仔應該就冇問題,
而且雪雪係賓尼,
我想養多隻侏儒,
甘唔知有冇問題呢?
大家比d意見我啦∼
elvisli 2009-7-6 02:46:01 AM
如果唔絕育..女同女的話都一樣會爭地盤

如果可以是但一隻做desex的話..一男一女比較好夾
Jojo)) 2009-7-6 09:07:57 AM
如果你有經濟實力,養多隻都係可以架∼∼
你可以考慮去兔協領養一D絕育左嘅兔兔(男女都可以)
不過之前有一個兔友aoixxx唔係想問有無人可以領養兔兔(雖然有3隻,不過以果位兔友宜家嘅情況,有人收養佢兔兔已經好難得喇,無可以3隻一起收養喇)
你可以問問aoixxx∼∼3隻都係可愛侏儒兔
smallsuishan 2009-7-6 09:46:33 AM
原帖由 Jojo 於 2009-7-6 09:07 AM 發表
如果你有經濟實力,養多隻都係可以架∼∼
你可以考慮去兔協領養一D絕育左嘅兔兔(男女都可以)
不過之前有一個兔友aoixxx唔係想問有無人可以領養兔兔(雖然有3隻,不過以果位兔友宜家嘅情況,有人收養 ...

我問左佢啦
原來唔係3隻都係侏儒

不過我聽人地講侏儒難夾D
我自己都係養緊侏儒
Jojo)) 2009-7-6 09:59:26 AM
原帖由 smallsuishan 於 2009-7-6 09:46 AM 發表

我問左佢啦
原來唔係3隻都係侏儒
不過我聽人地講侏儒難夾D
我自己都係養緊侏儒

好似有隻係dutch,兩隻係侏儒∼ dutch都好得意架∼∼我自己好鐘意個色∼∼
我自己都係樣緊侏儒兔。。係難夾D∼∼ 好鬼bitchy架。都係賓尼乖D∼∼

Anyway,既然樓主想養多隻兔兔,又咁arm想養侏儒兔,你真係可以問問aoi幫幫佢∼∼
又或者去兔協領養。點都好過去黑店買
Cody)) 2009-7-6 10:21:36 AM
去兔協領養啦, 係個度既領養既兔兔保證無問題先至可以被人領養, 而且帶走之前, 不論男女, 都一定會免費幫佢做埋絕育, 你不妨考慮下啦!
http://www.hkrabbit.org/adoptionList.html
wm20472 2009-7-6 11:16:02 AM
養多隻, 兔兔真係無咁悶
small_tra 2009-7-6 06:52:53 PM
如果好似我果2隻唔夾~
咁就好麻煩了~!

考慮清楚~!
vice0926 2009-7-6 07:46:53 PM
養多隻係好事呀~
兔地有個伴會開心好多呀~~#^72^#
不過準備功夫要做到足~
bonding係大問題~加油!#^74^#
small_tra 2009-7-6 10:46:01 PM
如果你夾唔到~你就要分籠~

+上你現在隻兔兔多左一隻兔兔唔代表佢唔悶or開心~!

可能佢會好唔開心呢~!?

如果你覺得佢悶你多d陪佢先啦~~!!

因為有機會一世都夾唔到~成日打架~
Jessie)) 2009-7-7 01:06:39 AM
其實我建議你幫兔兔絕育..............對兔兔既健康都有好處
如果你養女同女, 咁好容易打交.....所以養男女會好D, so 都係要絕育先0.0
同埋你唔肯定新兔兔同舊兔兔會夾得來, 所以你要有定心理準備有50%機會係要分籠養
如果夾就冇野啦, 如果唔夾, 俾兔兔出來玩果時都要睇實佢地唔好俾佢地打交:050:
珊迪小姐 2009-7-7 09:57:51 AM
養兔女女點都同佢做絕育好d bor....
甘就無甘易有病嫁 命仔都長d!!
話時話 我早兩日上兔協都見到有幾只侏儒兔呀!!!超可愛!!!!
我真係超愛侏儒兔呀!!#^9_003^#
small_tra 2009-7-7 09:38:15 PM
點解我一男一女~絕晒育~

會打架打到死丫~!?

快速發帖