請問滴晒3支換毛既情況係點架?
係咪成身換過晒?
d毛會唔會脫得好勁?#^66^#
因為係第一次幫佢滅虱,之前都未試過#^66^#
wesky 2009-7-13 10:11:17 AM
你有冇睇醫生啊
唔好亂滴
珊迪小姐 2009-7-13 10:13:27 AM
據我所知....滴殺虱藥水 同 換毛係無關既
不過殺完虱你都要同佢勤d梳毛
因為d虱死左係毛中間 你吾同兔兔梳
一陣佢食左d死屍落肚就...-_-""
wm20472 2009-7-13 10:35:26 AM
兔兔的身子比大型動物弱, 用藥的份量要格外小心和要分好多次落藥
最好係醫生處方, 重要有小動物經驗和口碑的獸醫
唔好信SALE講, 藥量重小小會死, 太輕又無用
bonedog 2009-7-13 02:30:25 PM
原帖由 DODO 於 2009-7-13 09:50 AM 發表
請問滴晒3支換毛既情況係點架?
係咪成身換過晒?
d毛會唔會脫得好勁?#^66^#
因為係第一次幫佢滅虱,之前都未試過#^66^#

滴完3支﹖一次過滴哂﹖
同埋你係用邊一隻架﹖
唔好亂黎wor. 去睇左醫生先呀
lingyan 2009-7-13 04:21:46 PM
無GA WOR,
滅虱唔係換毛,滅完虱就會見到兔兔D毛無虱~

但未滅過第一次既要搵醫生,之後先可以去獸醫到配返藥自己滅。
DODO 2009-7-15 01:05:46 AM
我睇屯門DR.GERRY架#^4_002^#
我就係睇左E生,兩個禮拜滴一次,
3支都滴晒啦#^50^#
DR.GERRY話d毛會慢慢換返架啦...........
lingyan 2009-7-15 08:14:29 AM
咁就唔清楚你個d係乜野虱嚕。

因為我個次係兔虱,
每一個月滴一枝,
第一枝殺成虫、第二枝殺旦、第三枝係預防。
無甩毛換毛情況發生~
bonedog 2009-7-17 06:07:18 PM
如果係咁你不如打番去個邊問番醫生姑娘呀~:014:
smallsuishan 2009-7-17 06:32:34 PM
yes
我2隻都冇甩毛wo
DODO 2009-7-18 11:45:07 PM
係有d白色粒粒野果d呀#^4_002^#
話係頭虱囉...
但係已經係上個月滴晒架啦#^4_002^#
但係而家幫佢剪毛都仲有白色粒粒係度#^4_002^#
所以想知要幾耐先會無晒#^66^#
仲需唔需要睇多次E生#^66^#
smallsuishan 2009-7-18 11:46:21 PM
仲有白色應該即係仲有蝨wo
因為何小張都係咁!!

個姐姐話蝨就死左
仲有D蝨蛋!!

咁我諗你要繼續滴
最好帶佢睇多次VET
燒雞。﹏。)) 2009-7-19 12:30:51 AM
乜唔係1個月1次架咩??
滴完之後可以keep到幾耐架??
DODO 2009-7-19 12:35:11 AM
一盒有3支,兩個禮拜滴一次
都已經滴晒啦......#^66^#
所以有d擔心係咪殺唔清#^66^#
係頸果個位置最明顯......
hamster1013 2009-7-19 12:36:06 AM
我同lingyan一樣,
一個月滴一支,
三個月先滴晒一盒架!

快速發帖