又棄兔

elyse)) 發表於 2009-07-17 19:01|只看該作者|倒序瀏覽|打印
剛剛老爸放工回來說
他早上大約9時左右,在沙田廣源村廣像樓對出的山坡見到一隻棄兔
老爸之後一落車搵唔返佢
今日仲要32度,天氣好焗同熱仲下左陣細雨...

個到附近仲有好多野猫,同球場街童...
因為我試過見到有d街童追住d猫打...好擔心
而家我地仲搵唔到佢:011:
唔知有無人執左可以留一留名或者佢既前主人...
見到既話可以幫忙搵返
過幾日就打風啦~你忍心佢一個人在山坡上嗎?

光之天使)) 2009-7-17 07:05:35 PM
唉..............
希望佢無事
勞仔 2009-7-17 07:40:07 PM
邊個咁殘忍嫁~就快打風了,如果搵唔到佢或無人收養佢,佢好易死嫁:050:
wesky 2009-7-17 07:41:24 PM
希望唔會成為野貓既食物......
hamster1013 2009-7-17 07:44:52 PM
唉~ 點解d人咁架!
我真係唔敢再諗落去.........
ka@+ 2009-7-17 07:50:15 PM
點解啲人可以咁衰!!
養之前點解唔諗清楚..#^62^#
Jessie)) 2009-7-17 08:35:25 PM
囧......................好可憐既小朋友呀.....................希望有好心人找到佢帶去愛護動物協會果d啦
小米 2009-7-17 09:05:49 PM
有冇搞錯呀~ 又隨街掉..
ping.tat 2009-7-17 09:21:27 PM
希望有人帶左佢返屋企~#^3_002^#
點解d人成日張d兔掉出街,#^62^#
知唔知這樣做,等於趕兔兔走上絕路#^40^#
FATO_W 2009-7-17 09:24:33 PM
而家真係唔知點幫佢
希望有好心人救左佢
elyse)) 2009-7-17 09:25:52 PM
最怕過幾日打風...呢幾日又熱
剛剛同朋友去左今朝老爸講個邊,有數十粒兔屎的物體....:050:
不過太黑,行唔到上山搵....

聽到個陣好心up...仲要見到屋企2隻傻兔成日都一邊涼冷氣,一邊食野...
另一隻就起山坡上流浪
ka@+ 2009-7-17 09:27:58 PM
就算真係養唔到..
都可以拎去兔協或者愛協..
唔好咁殘忍..
kumi)) 2009-7-17 11:36:20 PM
就快打風喇....點算好
希望d街童唔好蝦兔兔啦@3@'
alaneva 2009-7-17 11:37:07 PM
聽到好唔開心亦都好憤怒!!個不負責任既主人係冇腦定冇良心??希望兔兔吉人天上:050:
Peiian)) 2009-7-18 12:32:12 AM
有良心的人一早吾會咁做~:052: :052:

快速發帖