elvisli 2009-7-20 03:11:54 PM
mocha哥一定係第一項...
小糖^^ 2009-7-20 03:14:22 PM
勞仔 2009-7-20 03:18:51 PM
dum寵,係講緊用前面對手定後腳dum呀?
我家隻兔兔,原本只會用手dum,但自從黎左隻狗,就用埋腳dum:061:
小糖^^ 2009-7-20 03:34:40 PM
勞仔 2009-7-20 03:41:25 PM
我都對我隻狗好不滿~而家每朝6點半要餵佢~八點幾佢又係度吠~:067:
還是覺得養兔好:061:
小糖^^ 2009-7-20 03:45:41 PM
勞仔 2009-7-20 03:52:43 PM
原帖由 小糖^^ 於 2009-7-20 15:45 發表
佢一吠,就要立即扮打佢個手勢……咁當然有時狗狗太naughty咁就真係要打佢……(打咀咀丫)……有用gar……有時就「咮」下佢,有時就扮打佢……佢好快就知你唔鍾意佢亂吠gar la﹗﹗﹗

hehe……我朋友d狗對住我都係完 ...

呢個方法係幾有用,不過,只限於打完或者罵完佢嘅一段時間之後
BB囡 2009-7-20 04:10:54 PM
BB囡有次唔知係咪比我嚇親..
之後佢好嬲..用9秒9既時間
跑左入梳發後面
連續dum左7-8下添
之後哄左好玲先冇事
chocolate301 2009-7-20 04:18:13 PM
尋日諗住自己幫拖肥剪指甲~
點知捉極都捉佢唔到...
一捉就係咁掙扎係咁走...
結果入返籠之後都好似好嬲咁..
夜晚再放佢出o黎果陣第一次見佢dum o左2下地...
平時會攤o係地下都唔攤~~唉#^37^#
lingyan 2009-7-20 04:22:40 PM
miffy 好似係唔識 dum,養左咁耐都未見佢 dum 過。
布甸就識 dum,通常無草草就 dum,或者係房到見到一個唔多識既人。
上一次兔爺入我地房整冷氣,佢一經過布甸就猛咁dum~
小糖^^ 2009-7-20 04:24:18 PM
勞仔 2009-7-20 05:08:30 PM
原帖由 小糖^^ 於 2009-7-20 16:24 發表
原來兔兔咁有性格gar……隻隻都dum地、dum籠………死la…過多兩個weeks……我就要去台灣la……到時,我會交比我鄰居take care 豆釘……唔知豆釘會唔會學識dum籠、dum地tim gar………:065:

多口問問,你鄰居識唔識養兔嫁?
小糖^^ 2009-7-20 05:14:06 PM
logon 2009-7-20 06:02:24 PM
5.  懷疑佢係唔識dum籠。
未見/聽過甘既:057:

快速發帖