頭先有個fd上左黎我屋企坐,佢入左黎唔夠1分鐘,我矇仔就入左籠,仲竟然係入面訓,(佢平時絕對不會係籠內訓,因為佢
係放養既,平時訓地板)佢個樣仲好似好唔舒服,好辛苦咁,仲痾d好細又軟既屎屎!搞到我勁擔心!
點知我個fd一走,唔夠2分鐘,我矇仔又變返精靈活潑,周圍跑跑跳跳,仲一邊跑一邊痾返硬屎屎添-.-
其實係咪兔兔感覺到陌生人黎左好唔習慣,好驚??所以要返入籠?佢係咪識聞主人同陌生人既氣味唔同?
真係好好奇啊><
肥波 2009-7-25 01:38:03 AM
我覺得佢地應該知道.因為我2隻兔都一樣
一有人黎佢就會係自己個籠門口部住.
唔會訓低.咩都唔做.望緊.
好搞笑.
joyc_tingting 2009-7-25 01:57:48 AM
我覺得兔地知架!!!!尋晚有班小朋友上黎我屋企dinner
d小朋友好興奮咁睇beebi........beebi 竟然係度做show =.=
冇啦啦反轉自己, 4腳朝天扮可愛 (平時唔會成日係咁)
小米 2009-7-25 02:03:51 AM

回復 3# 的帖子

哈哈 beebi 好識做喎!!

豆豆有陌生人探訪會冇乜野...
反而如果有人行近屋企~
佢就會突然停晒所有動作~ 樹高對耳 ..好似狗仔咁
小糖^^ 2009-7-25 09:21:34 AM
勞仔 2009-7-25 09:38:36 AM
我家兔兔都好怕陌生嫁~包括人同物件。
還記得,當初抱隻狗返屋企,佢都縮埋一角嫁~
而且,我仲留意到,當兔兔有陌生人時,係會好安靜:059:
BB囡 2009-7-25 11:47:34 AM
係..咁得意
因為佢地家有時都會有人上黎食飯打馬吊
但bb囡好似唔驚
仲係咁走出黎行黎行去
ronniecheung 2009-7-25 12:05:21 PM
斐斐女, 最鍾意食陌生人請的草草, 都不過係喺草架拎出黎, 好以香d咁...
elvisli 2009-7-25 02:11:27 PM
唔單止...我仲覺得佢地會感覺到殺氣同屋內1氣氛而做出不同反應

好似有時我同我mother嘈完2句.大家都黑面唔出聲後..mocha就會好似感覺到屋企有殺氣一樣..係咁dum地
firen_freeze)) 2009-7-25 02:12:26 PM
原帖由 小米 於 2009-7-25 02:03 AM 發表
哈哈 beebi 好識做喎!!

豆豆有陌生人探訪會冇乜野...
反而如果有人行近屋企~
佢就會突然停晒所有動作~ 樹高對耳 ..好似狗仔咁

MAX都係咁架....我仲見到佢對高跟鞋特別驚TIM....
電梯離屋企都遠架,但係D高跟鞋聲O係電梯口佢就會豎耳,行近就更加會驚到入返籠...
vivipig 2009-7-25 08:17:23 PM
丁丁而家發現左, 有陌生人黎屋企, 佢吃香好多架~~
佢起初會睇定d先, 之後會轉幾個圈, 睇下邊D人會主動摸摸~~~
lock實target之後, 就不時係target附近走, 有人長摸就唔move~
但相反, 冇人肯摸既, 佢會係咁係你身邊轉~ 之後扮下可憐....
都係要摸摸...... #^57^#
lingyan 2009-7-25 09:14:43 PM
唔好話陌生人,只要屋企人唔多成日見佢地既,都會....

有一次兔爺入左我地房,布甸見到即時猛dum地...

miffy 見到陌生人都無乜野,仲大膽到會出去望下~
-滴jaIiI`:) 2009-7-25 10:44:33 PM
琴日我老豆叫左人上黎屋企整上網線`
我屋企隻積仔照訓xd
但隻bb囡就坐左係到睇住果個人.
果個人走左佢先至[中槍]訓教;p

快速發帖