普樂平時一向都識得去廁所, 唔會係廁所以外既地方痾架...
呢排唔知咩事, 近幾日都會係廁所去圍去..
係出面見到有一堆為數十幾粒既屎啦..(一日執2,3次)
有時 執籠會見到係籠到痾埋尿添#^40^# #^40^# #^40^#

到底會因咩事令兔兔突然會係廁所以外既地方去﹖(但次次換完籠都會見到佢係識上廁所痾)
平時都見佢係廁所一路食一路痾..

我長期開住冷氣俾佢..應該唔會係熱啦..

依家用緊ab三角廁..唔知會唔會因為覺得廁所細而走出去痾..
但見佢多數都會係廁所去..

點算好..#^37^# 因為番左工無人係屋企..好怕佢日頭痾完自己踩番哂#^40^# #^40^#
我想知道會有咩野原因令兔兔唔走番上廁所去.同埋點可以教番佢全部上番哂廁所﹖
helen_laam 2009-7-27 11:56:11 AM
我暫養隻兔兔都係咁情況~~
哥次上去兔協問開~~
原來話兔兔夏天會有d咁o既情況~~
即係一向識去廁所o既會無啦啦o係外面去~~
就算開晒冷氣都會係咁~~
暫時都唔知係乜原因~~
所以唯有留意多d啦~~
eggegg 2009-7-27 12:05:49 PM
00 尋日都有係出面冇啦啦去0左幾次vivi...不過換洗完廁所之後, 到今朝暫時都冇喇..#^39^#
bonedog 2009-7-27 12:18:46 PM
原帖由 helen_laam 於 2009-7-27 11:56 AM 發表
我暫養隻兔兔都係咁情況~~
哥次上去兔協問開~~
原來話兔兔夏天會有d咁o既情況~~
即係一向識去廁所o既會無啦啦o係外面去~~
就算開晒冷氣都會係咁~~
暫時都唔知係乜原因~~
所以唯有留意多d啦~~

係近呢幾日發現係咁...
其實我見佢好似上去廁所到好似唔夠大咁..又唔肯定
都唔知換唔換廁所好..
但佢屎尿都有係出面痾..有小小好似當左出面係廁所咁#^40^#
bonedog 2009-7-27 12:19:10 PM
原帖由 eggegg 於 2009-7-27 12:05 PM 發表
00 尋日都有係出面冇啦啦去0左幾次vivi...不過換洗完廁所之後, 到今朝暫時都冇喇..#^39^#

我地都有洗過廁所呀..都係一樣#^40^#
Goody09 2009-7-27 03:26:35 PM
暫時揾野隔開D屎屎尿尿先..等佢隻腳仔唔好踩到
bonedog 2009-7-27 04:41:08 PM
原帖由 Goody09 於 2009-7-27 03:26 PM 發表
暫時揾野隔開D屎屎尿尿先..等佢隻腳仔唔好踩到

一時之間我都唔知去邊到搵野隔開好#^37^# #^37^#
好在就無用草架..草一向都放係籠到俾佢食..
lenmui)) 2009-7-27 05:31:56 PM
我果隻都係咁
3個月前開始無端端成日係出面痾, 有CC, 又有尿
但係搵左好耐都唔知點解
佢之前一直都好乖好愛乾淨的
依定污糟到死
bonedog 2009-7-27 05:54:16 PM
原帖由 lenmui 於 2009-7-27 05:31 PM 發表
我果隻都係咁
3個月前開始無端端成日係出面痾, 有CC, 又有尿
但係搵左好耐都唔知點解
佢之前一直都好乖好愛乾淨的
依定污糟到死

咁依家點呀
有乖乖係廁所去未﹖
riva.)) 2009-7-27 09:21:05 PM
我個隻都係咁..
佢係識去廁所, 但夏天一到就唔太中...
我懷疑 佢地覺得咁有助散熱, 地下濕濕.. or 因為懶...
因為我個隻係夏天教去廁所 教極都唔識, 冬天就唔教都識.....:013:

快速發帖