我擔心我隻兔兔有事....但係我又唔知佢係唔係真係有事:050:
佢呢排出黎玩冇咁活潑同埋成日冇啦啦訓低....
但係佢食草同飲水都同平時差唔多.....(冇唔食野)
d屎屎尿尿同平時一樣正常...
有時打開個龐佢都唔出黎.....:046:不過食糧都係鬼死咁生猛
你地兔兔會唔會咁??係唔係有事??定係天氣熱?
如果我真係有事帶佢去睇e生....點同e生講佢有咩事= =?
ps:我平時係到一定開冷氣比佢...唔係到個陣就比風扇佢
ronniecheung 2009-7-27 11:00:24 PM
斐斐都會咁, 打開個籠都唔出黎, 喺入面攤, 出咗嚟都係喺地下攤, 見慣不怪了...
hamster1013 2009-7-27 11:07:50 PM
有可能係天氣熱o既關係.
布甸以前都試過咁,
不過, 過多幾日又變返活躍d~
kiki520u 2009-7-27 11:10:36 PM
真係應該太熱.. 趴係地下應該會涼d.. #^60^#
chocolate301 2009-7-27 11:30:05 PM
我拖肥都有呢個情況...可能真係太熱~~
太熱人都懶d喇~~兔地有呢個情況都唔奇o卦..
TrianPO 2009-7-28 01:26:40 AM
之前我拎左架風扇仔比momo 涼^^,自己又可以坐凍冰冰地下幾好呀,haaa
kittyz 2009-7-28 10:56:25 AM
蘿蔔有時都吾出黎~出黎就叭低..
Amberbee 2009-7-28 12:13:50 PM
原帖由 kittyz 於 2009-7-28 10:56 AM 發表
蘿蔔有時都吾出黎~出黎就叭低..

我 個 只 都 系  口今.............
Panda)) 2009-7-28 01:21:47 PM
lucky都係嫁~出到黎都only pa係度~
有時追下佢~等佢郁多d~跑多d~~
變左我郁多左~哈哈~
takki26 2009-7-28 09:40:55 PM
thx大家既回應....
個心都定左d....:057:
不過有事抱起佢個陣覺得佢成身冇咩力軟哂咁....
你地兔兔會咁ma??
hamster1013 2009-7-28 11:35:54 PM
原帖由 takki26 於 28/7/2009 21:40 發表
thx大家既回應....
個心都定左d....:057:
不過有事抱起佢個陣覺得佢成身冇咩力軟哂咁....
你地兔兔會咁ma??

點樣軟晒呀?
係軟晒灘喺你度?
布甸就一定唔會咁,
佢只會用個頭捐或用口咬我,#^62^#
因為佢想走.....
takki26 2009-7-29 01:09:11 AM
原帖由 hamster1013 於 2009-7-28 11:35 PM 發表

點樣軟晒呀?
係軟晒灘喺你度?
布甸就一定唔會咁,
佢只會用個頭捐或用口咬我,#^62^#
因為佢想走.....

咁又冇咁軟....
只係比平常冇咁有力......
抱佢都有反抗走....不過冇之前咁有力
但係用糧同佢玩....佢既力就一d都冇少到...哈哈
seefun 2009-7-29 01:43:45 AM
兔兔生活習慣是十分固定的,
突然有所改變都係小心d好.
特別係天氣熱或天氣轉變.
留意下下午冇冷氣時會否食少左飲少左,
會唔會好焗,有時焗空氣唔流通比熱對兔兔影響仲大.
試下擺d糧係籠外面引佢出來食走動多d,
運動太少腸胃唔好架.
isshi 2009-7-29 09:47:56 AM
應該天氣太熱了
chocolate301 2009-7-29 12:52:33 PM
咁又冇軟喎~~
出到o黎都係好活躍...成日跳!!
跳完先攤...

快速發帖