尋晚係屋企做大清潔..發覺廁所去水位有d好細隻嘅生物..好恐怖丫:077:
咁尼..我就係廣告睇到殺他死煙霧滅虱劑...
我想買黎用丫....有無人用過丫??效果如何??8很臭嗎??(佢話無臭無味嫁..但我唔係咁信):043:
紅色定係黃色果款好用??定係有分別嫁?:059:
分享一下丫...或者比d意見丫:044:
BarbaraFok 2009-8-11 01:35:36 PM
如果你用煙霧滅虱劑
你要同兔兔走佬喎
以前用過, ok好架
用時要關哂所有門窗
焗間屋4-5個鐘,
返到去要開返哂d窗
同埋清潔返兔地既用品同埋個籠
好煩呢~~
firen_freeze)) 2009-8-11 04:19:11 PM
......咁最好O既時間係兔兔啱啱好食哂D草同佢一齊出去買草果個時間用喎.........

費事要抹咁多袋草....
BarbaraFok 2009-8-11 05:06:55 PM
其實你有冇試過用漂白水呀?
試下用啦, 冇咁煩痳
勞仔 2009-8-11 05:19:41 PM
原帖由 barbarafok 於 2009-8-11 13:35 發表
如果你用煙霧滅虱劑
你要同兔兔走佬喎
以前用過, ok好架
用時要關哂所有門窗
焗間屋4-5個鐘,
返到去要開返哂d窗
同埋清潔返兔地既用品同埋個籠
好煩呢~~

下...要開返d窗?(廚房無窗..點算好丫?:056: )~~唔通就咁放過果d不知名生物?
清潔就無問題丫...我都無用籠養佢嘅(就係咁先驚佢仲污穢喔:050: )
勞仔 2009-8-11 05:21:35 PM
原帖由 barbarafok 於 2009-8-11 17:06 發表
其實你有冇試過用漂白水呀?
試下用啦, 冇咁煩痳

漂白水我都用過,仲有一支係寵物店買嘅..綠色的洗地水...倒熱水也有試過...但唔知果d野係唔係係水管走上黎丫(希望果d唔係虱啦):056:
hamster1013 2010-6-25 02:05:36 PM
如果只係減房呢?
房所有隙縫用布塞住, 咁得唔得呀?
兔兔喺廳~

快速發帖