初初未養兔個時上網睇見到有臭腺, 其實係唔係絕左育就唔會有﹖
因為普樂番黎到依家我搵過好多次都唔見佢有...
但有時係聞到有小小味, 不過隔一陣佢自己清潔完就無左..
其實..到底係唔係未絕育既兔兔先有﹖
波丸媽 2009-8-11 12:37:30 PM
唔係呀,臭腺多唔多,隻隻都唔同
我隻小丸d臭線又多又臭
但波波就冇既
bonedog 2009-8-11 12:48:38 PM
原帖由 丫芷^0^ 於 2009-8-11 12:37 PM 發表
唔係呀,臭腺多唔多,隻隻都唔同
我隻小丸d臭線又多又臭
但波波就冇既

會唔會年紀細d又無咁多呢..
其實我見過有人post出黎好得人驚架..:050:
波丸媽 2009-8-11 01:24:29 PM
你果隻幾大呀?
我2隻都2歲

bonedog 2009-8-11 02:27:21 PM
原帖由 丫芷^0^ 於 2009-8-11 01:24 PM 發表
你果隻幾大呀?
我2隻都2歲

下個月先1歲:054:
lingyan 2009-8-11 05:04:34 PM
絕左育都有,miffy 個d唔多,但一積起上黎就好臭 ...
尋晚抱佢,一抱就聞到 ....
bonedog 2009-8-11 05:15:49 PM
原帖由 lingyan 於 2009-8-11 05:04 PM 發表
絕左育都有,miffy 個d唔多,但一積起上黎就好臭 ...
尋晚抱佢,一抱就聞到 ....

呢幾個月黎都唔覺見普樂有..
有時聞到有味..但隔一陣就無左, 其實係唔係有d兔仔會識自己清理﹖
勞仔 2009-8-11 05:31:49 PM
哈哈..有咩所謂丫,我隻狗d味一定仲臭:051:
Goody09 2009-8-11 05:39:47 PM
我真係未聞過....唔知係咩味道#^66^#
bonedog 2009-8-11 08:01:21 PM
原帖由 勞仔 於 2009-8-11 05:31 PM 發表
哈哈..有咩所謂丫,我隻狗d味一定仲臭:051:

唔係怕佢臭, 係諗住如果真係有既同佢清潔怕唔清理對佢身體唔好ma
其實狗都唔係有咩臭味架, 耳仔乾淨就無問題架啦wor
elyse)) 2009-8-11 08:15:42 PM
其實兔兔既臭腺唔洗清潔,佢地自己會清潔...

不過臭腺真係幾臭
choi_ching 2009-8-11 09:08:16 PM
臭腺點睇架/點知架...我都想知係點架
redbean 2009-8-11 09:31:08 PM
我都唔知係點架?可唔可以講下?
eggegg 2009-8-11 10:54:12 PM
狗0既我就知, 仲要定時同佢清, 如果唔係就會有機會發炎, 同成日會用pat pat 刮地下

兔仔真係冇留意 :p
wesky 2009-8-11 11:14:11 PM
係小便位的兩邊, 要翻開先見到

快速發帖