話說:coffee同奶茶成功bonding了之後
日日都會一齊放出來玩
不過好多時係.你有你玩.我有我玩
玩半個鐘到,就一齊梳化底瞓

之後問題一出現
訓係梳化衣奶茶會去咬coffee眼睫毛同鬚,
(現在coffee d眼睫毛同鬚都無晒)
最死就係~奶茶咬,coffee吾會走開
咬完之後,佢地就會一齊四圍走
coffee行去邊奶茶就行去邊
之後玩夠有去梳化底瞓

問題二出現
我見佢地瞓,我就去摸下奶茶.
點知coffee起身用個頭頂我隻手,
我初頭以為佢都想我摸,我就摸下佢
點知佢有吾俾我摸,我摸返奶茶
之後佢有用個頭頂我隻手,仲要頂到我離開梳化先停
我轉頭有放隻手埋奶茶到,今次佢直頭咬我隻手

佢地兩個有問題嗎
有想佢地都會想un對方.不過每次都俾我分開
分開之後佢地有會一齊玩

lunar 2009-8-14 08:34:23 PM
我想佢地已經成為左生死之咬,你都係無謂做第3者啦
wesky 2009-8-14 08:35:09 PM
兔與兔之間的相處真係好難搞
我兩隻都係, 依家小丸見波就追, 又咬波毛, 搞到波波都怕左佢 = =

問題一
雖然佢地會一齊玩, 但係咁咬毛都唔係辦法, 會唔會考慮分開下佢地??
問題二
可能佢地有左兔朋友, 就唔要主人啦 = =
smallsuishan 2009-8-14 11:25:12 PM
我諗咬到眼睫毛同鬚都冇晒..
就真係有D問題wo!!!!!!
ping.tat 2009-8-17 12:41:27 PM
我自己無打算分開佢地放出來,
因為好難得見到佢地做返好朋友(已經有一年無見過)
我現在只好一見奶茶咬毛,我就用手推開佢
希望佢吾好再咬
#^3_002^#
hellokidi 2009-8-19 09:28:39 PM
唔, 我都有遇倒呢個問題
而且情況係100%相同
我諗呢個問題都幾嚴重啊
你d兔仔到左發情期未? 兔仔絕晒育未?

我兩隻都係女仔 (海膽&栗子)
佢地之前真係好friend, 互相黏對方d毛, 一齊玩一齊訓咁(初頭我誤會係一男一女)
但發情期到geh時候, 問題就出現:

一)
當我摸海膽, 栗子會撲過黎用個頭頂我
其實我唔知栗子咩用意, 不過對佢地冇害我就唔為意
我諗係想保護同類之類啦, 以為我想害海膽, 所以出手相助咁

二)
有一日,  栗子一隻眼冇晒眼睫毛同埋甩左d毛
我唔知咩事, 以為佢整親
而海膽仲係咁黏栗子受傷戈隻眼, 我以為係友善之舉

但過左幾日, 我親眼見倒海膽 un栗子, 一路un, 一路咬佢d皮咬佢d毛
而栗子係唔識走, 由得佢, 不過眼神好無辜
而家佢地已經絕左育同分開左養

所以, 佢而家咬眼睫毛只係先兆
我怕遲d會咬埋皮 咬埋毛..然後一路un
所以小心看住佢地呀~~~~
good luck#^9_003^#
ping.tat 2009-8-20 11:29:19 PM
hi~我兩隻都係仔仔,都已經絕育了
已經到左發情期未了~
今日佢地有un,俾我分開之後,
coffee立即撲過黎用個頭頂我
之後重要咬我一啖~可能覺得我(左)住佢地

快速發帖