幫鼠鼠沖涼同洗籠都仲有..
仲跳埋落屋企d家私度..
我同呀媽都比蝨咬..
what can I do:050:
檸啡 2008-7-15 11:33:37 PM
屋企用滅蝨柞彈(幾個中都唔好留係屋企,帶埋鼠鼠落街)
返到屋企用鼠鼠滅蝨既藥幫鼠鼠滅蝨~再洗哂所有籠,用品(可用白醋)

我記得station-R  有隻 Bio-care 蜱虱消  ~~ 500 ml
其他籠物店都有類似既滅蝨藥~~~
wesky 2008-7-15 11:38:08 PM
注意下籠既衛生喔~~~
優.Siusi 2008-7-15 11:48:50 PM
滅蝨柞彈都有諗過=3=
可以殺哂嗎:050: ???
wesky 2008-7-15 11:49:51 PM
應該殺得晒~~ 記得搬走隻鼠~
唔好連鼠殺埋~ -0-
檸啡 2008-7-15 11:53:40 PM
原帖由 優.Siusi 於 2008-7-15 11:48 PM 發表
滅蝨柞彈都有諗過=3=
可以殺哂嗎:050: ???

正常係殺得哂既~~視乎你地方大細,如果地方大就擺多幾個...
滅蝨柞彈應放在地下~~關好窗,任由氣體散播到侍個角落,才能有效地滅蝨
記緊!!所有有生命的都要拎走~~~
優.Siusi 2008-7-16 12:08:06 AM
好啦..
我今個星期買+_+殺啊
有冇人知supermaket有冇sell架?_?
檸啡 2008-7-16 12:13:51 AM
1般supermaket都會有~~你仲可以去藥房(會平d):054:
優.Siusi 2008-7-16 12:25:57 AM
唔該哂@o@
希望可以殺哂啦:054:
檸啡 2008-7-16 12:33:05 AM
希望你同你既家人,鼠鼠,都能夠盡快回復,變返1個舒適既屋企啦:038:
吃不到的蘋果 2008-7-16 12:57:26 AM
天氣開始熱....個個都話有野咬....

看來我都要買個彈回來局一下@@
優.Siusi 2008-7-16 01:02:05 AM
原帖由 吃不到的蘋果 於 2008-7-16 12:57 AM 發表
天氣開始熱....個個都話有野咬....

看來我都要買個彈回來局一下@@

是不是天氣熱就會有蝨呢=3=
wesky 2008-7-16 01:05:04 AM
天氣熱 + 骯髒的環境 最適合小昆蟲生活~~
所以最重要係注意衛生~ 乾淨就會少D ~~
吃不到的蘋果 2008-7-16 01:18:01 AM
要是一隻兩隻帶出街~方便屋裡做滅蟲都話好D

要是一屋七八種寵物的....挪亞方舟都唔夠位載@@
優.Siusi 2008-7-16 10:39:04 AM
我家有2隻鼠鼠~
拿出家很方便^_^
但夏天時1星期洗1次籠夠嗎:043: ?

快速發帖