29/4   好開心呀~~ 我個post 拎到2分!! 可以留係板上. 我要話比我隻肥佬聽, 因為d相佢影ga. 不過最開心係介紹左個good place 比大家, 希望第時係上面見到大家!

頭先睇post 睇到elvisli既一句說話:minihouse一直追求的是分享.而不是回報
於是我就興起上黎 要分享下la~~

呢一次係一次好特別既約會...
話說我同我朋友講開放兔, 而佢有養貓同龜
咁我就話不如下次一齊放呀~ 你放貓 我放兔
佢就話唔好 佢d貓好怕陌生人 不如放龜la
=0= 下... 龜兔賽跑...
就係咁  就成就左呢次咁奇特的郊遊活動la!!

不過呢次放兔仔 我都幾擔心因為個幾日天氣真係好熱, 不如勝在成個路程都係巴士 有冷氣提供
到左目的地 山頂 更加唔洗怕 高處不勝寒ma~~

我真係好唔開心  點解我介紹個咁正的放兔地方比大家 大家都不為所動呢?!
所以我影左個beautiful既全景比大家睇, 等你地流晒口水!!!

係咪好正呢~~ 大草原 旁邊仲有大樹乘蔭~ 仲有係酷熱警告下既超涼風~  (仲有流動廁所ga~~)

如果大家唔想行15-30分鐘既路途 可以係下面個花園放 不過呢個就曬d 無樹蔭 無涼風 但有一個好靚的廁所~

睇下... 佢真係放龜ga... 仲要放兩隻..真係個有責任心既主人.. 仲有龜繩ga...

兔b呢一日好主動呀~~ 成日走埋黎~~ 仲比我地抱添呀~ 平時都唔比既~~

兔b變鸚鵡~~

喂喂~~ 動心未呀!?

有冇參加左都市日報個攝影比賽呀?? 我參加左呀!!未知有結果未呢?!

已有 1 人評分P 幣 收起 理由
wesky + 2 好介紹 靚相

總評分: P 幣 + 2   查看全部評分

riva.)) 2009-8-17 08:29:12 PM
-0- 點解我upload 唔到d 相... 明明岩size 佢就話我大得滯...
光之天使)) 2009-8-17 08:33:33 PM
up到丫~我見到隻龜呀~
wesky 2009-8-17 08:33:54 PM
如果試左幾次都唔得, 試下上載左去第二度先
例如 http://www.flickr.com/
riva.)) 2009-8-17 08:51:34 PM
終於搞掂!! 搞到我差d 發脾氣呀!!
wesky 2009-8-17 08:58:32 PM
我唔記得左參加個比賽啊 =0=

風景真係好正啊, D相都好靚, 搞到我都想去 :039:
but 元朗去好遠呢, 自己去影下相就好
原來放龜都要拖繩架 XD

等我加大個檔案SIZE上限先
riva.)) 2009-8-17 09:21:50 PM
好呀~~ 加大個上限~ 咁就可以upload 多d 高質素既相la~~
logon 2009-8-17 09:23:54 PM
由於我睇野既方向比較奇怪
岩岩一見到隻龜被尼龍繩睏著咁行就笑左出黎
覺得隻龜變到好冇尊嚴
希望你地唔好介意我咁講
#^64^#
wesky 2009-8-17 09:29:11 PM
因為論論空間有限, 所以上載既相會壓縮過(85%), 如果想保留高畫質, 可以先上載去其它地方 ( 唔係好快會爆架 XD)
我通常會用 picasa.google.com, copy 條 link 貼圖就得, 都好方便
riva.)) 2009-8-17 09:30:52 PM
請放心~ 一直都係d龜牽住主人  d龜係有極高自由度 d 繩只係一個安全措施者
咁我放兔唔用繩 係咪好人道呢~~:039:
riva.)) 2009-8-17 09:31:21 PM

回復 9# 的帖子

oh~~ 明白了~~ thx
hh0 2009-8-17 11:02:58 PM
影得好正呀D相
隻兔都唔使用兔繩
反而隻龜用龜繩.........好爆笑呀!!
喵女)) 2009-8-18 12:10:08 AM
我已經見到某兔爸d口水...狂流#^60^#

鸚鵡兔b好可愛~~
FATO_W 2009-8-18 12:36:32 AM
個度真係幾靚wor
秋天可以考慮去放兔 =)
Jessie)) 2009-8-18 02:24:53 AM
喂喂你朋友隻龜龜好大隻好健康呀!!!~~~個殼又唔會上堯
我家5隻龜龜都養唔大既~~隻大龜( 比比)仲要大定左一個SIZE就唔大喇
仲要周不時帶佢去大圍珍獸睇醫生
成日好眼訓 之前仲要唔食飯TIM要人餵到口邊先食
究竟你朋友日日餵咩俾龜龜食?

快速發帖