請問各位邊度有夜診啊??? 岩岩毛毛佢好似發兔瘟咁響地彈下彈下嚇到我即嚇抱住佢! 佢係咁踢腳好辛苦咁...
仲有d好似人地哮喘咁既吸氣聲... 而家好軟弱無力咁攤響我雙腳啊... 點算
wesky 2009-8-21 12:30:43 AM
真令人擔心.... 淨係知兩間

維多利亞寵物診所 – 元朗診所 24 小時
Dr. Gerry or Dr. Ken Thorley
元朗民合徑8號幸福樓二期地下11號舖
電話:2477 8929 (元朗)
急症:7116 3282 呼8929

愛護動物協會
Dr. Cora Heywood
Dr. Clora Dewet
http://www.spca.org.hk/
SPCA 24-Hour Emergency Hotline: 2711 1000
elyse)) 2009-8-21 12:34:49 AM
Dr. Cora Heywood
Dr. Clora Dewet
好似無做一段時間啦....

你嘗試下維多利寵物診所,旺角個間 pet central完全唔識醫兔

光之天使)) 2009-8-21 12:36:17 AM
你住邊呀?
元朗維多利亞近唔近你呀?
兔仔怡v3v 2009-8-21 01:05:01 AM
真係令人擔心...
樓主今日唔係book左vet帶兔兔去睇醫生嫁咩!?
elyse)) 2009-8-21 01:12:47 AM
兔兔係米中暑,你所說的徵狀有點像
如果真的是先幫他�她降溫
仲有睇完醫生,有空上黎回報,好擔心她
希望無事啦
兔仔怡v3v 2009-8-21 01:15:53 AM
如果好似B侏媽咁講係中暑...
你可以睇下以下既post...應該可以幫到你
http://mini-house.info/viewthrea ... hlight=%A4%A4%B4%BB
光之天使)) 2009-8-21 01:33:05 AM
好擔心.....希望無事
elyse)) 2009-8-21 02:04:30 AM
頭先剛剛先睇到原來之前有post講毛毛身體已經唔舒服。:046:
情況好似唔係咁好

見wavyxeion你有online,毛毛而家點牙
wavyxeion 2009-8-21 03:20:03 AM
剛剛一點鐘左右, 毛毛響我懷中雙腳一伸就去左喇... 佢表情好痛苦... 而且好似想走果一刻搵個地方等我見唔到一樣... 用佢緊餘既氣力掙扎... 唔想我見到佢去果一刻既表情... 無計可施下都係去左旺角pet central睇醫生... 但其實響上的士前我已經知道毛毛去左彩虹橋... 因為佢全身肌肉硬曬... 鼻都唔郁... 用光照眼都冇反應... 一點十五分毛毛宣告死亡... 跟住既身後事我地選擇左goodbye dear... 初時想佢單獨火化... 但係我地唔想見到佢俾火燒既樣... 而最後選擇左group 火化... 雖然好似好雜咁各種動物都有... 但我覺得毛毛如果可以同一班動物一齊去彩虹橋係會比一個上路更加好... 最後同毛毛影左幾張遺照我地就哭著走了... 堅強啊小毛毛~ 到爸爸媽媽過身時候你記得帶埋你一班朋友同你既後代一齊迎接我地啊!!!
米米 2009-8-21 07:07:23 AM
不要太難過
我也曾經失去兔兔
可能佢地已經一齊喺彩虹橋上玩緊
光之天使)) 2009-8-21 08:31:15 AM
原帖由 wavyxeion 於 2009-8-21 03:20 AM 發表
剛剛一點鐘左右, 毛毛響我懷中雙腳一伸就去左喇... 佢表情好痛苦... 而且好似想走果一刻搵個地方等我見唔到一樣... 用佢緊餘既氣力掙扎... 唔想我見到佢去果一刻既表情... 無計可施下都係去左旺角pet central睇醫生. ...

之前情況其實都有d唔樂觀...
但係無辦法la,毛毛等唔到
傷心一陣子好喇,毛毛係走之前都唔想你見到佢,
即係佢都唔想你唔開心~你要快d振作呀~
珊迪小姐 2009-8-21 09:33:32 AM
之前話發覺毛毛輕左,後尾有無發現咩病呀??
點會無啦啦死左嫁???#^56^#
p.s.你要振作呀!!
BB囡 2009-8-21 12:05:04 PM
你地唔好太難過啦
毛毛都唔想見到你地咁..
其實你地已經好好,,睇得出毛毛細微既唔同
努力d..好快冇事嫁啦
lovesewe 2009-8-21 12:29:44 PM
不要太難過了....

快速發帖