養2隻兔兔o既兔友......

你地2隻兔兔加埋1個月會食到幾多草草.....?:013:

我果2隻大食兔一個月加埋食22磅草~~!

咁誇唔誇張丫~!?:024: :011:
elyse)) 2009-8-23 08:15:12 PM
22lbs1個月係好事...:021:
我個囡一隻侏儒,一隻猫猫兔2位一到夏天係11lbs食3-4星期。
一到夏季就頭痛,因為食草就少左:011:
ronniecheung 2009-8-23 08:16:15 PM
其實唔誇呀, 我得斐斐一個, 一箱 oxbow 9lb 都捱唔到一個月, 斷估一個月要10-11lb 草, 你兩隻加埋 22lb 其實都係差唔多, 食得是福, 食多 d 草好事吖!
wm20472 2009-8-23 08:24:21 PM
又真係幾大食喎, 我2隻都係5Lbs (1袋) 左右
TINA 2009-8-23 08:29:48 PM
嘩,,,,,,,,,,,,,,,甘多,,,
我三隻,,,,一個月都是吃10多bls的草,,,,,
你兩隻都已經22bls甘多
大富翁 2009-8-23 10:24:56 PM
我得一隻caca!!
一個月多d 會食到一箱5lbs q 草同apd!
尤尤 2009-8-23 10:33:21 PM
我2隻都係賓尼兔...
都係食 11lbs左右....
咁樣睇...我家兔兔好似食得好小咁....#^16^#
hh0 2009-8-23 11:43:34 PM
我養5隻, 都可以答你既
22磅5隻食到4星期, 相比你2隻好似食得好少
但係我D兔絕對唔浪費草既
8-9成草都係食左落肚
如果大家D草係天一半地一半,
掉多過食, 0甘一個月食成箱又點呢
真正食既又唔同甘計
而且體形大既兔食量大好正常呢
ibmabc 2009-8-24 12:07:54 AM
我都係, 二隻食22磅momi, 但其中一隻好多都係比佢咬到爛晒再掉去籠底+ 比佢呵濕晒

我起度諗點樣慳翻d草唔比佢食到呵濕晒呢?
hh0 2009-8-24 12:24:23 AM
哈哈兔兔好醒目
突登all濕D草等你換新草俾巨食
firen_freeze)) 2009-8-24 01:35:06 AM
以前有兩隻兔兔果時一個月係食4包MOMI 架....應該都係22LBS到啦...
choi_ching 2009-8-24 01:38:24 AM
一包5.5lbs 既MOMI就可以俾我果兩隻野食到一個月到
小米 2009-8-24 12:17:09 PM
啱啱轉 OXBOW 答實唔到你..
豆豆之前食 MOMI 1stT 5.5lbs ~ 三個幾星期就要開一包新既.. 當中有一半因為係枝而比佢拋棄
oxbow 袋裝 40oz 因為少枝~ 2 weeks 全 K.O.食得好開心
9lbs 箱裝 , 比袋裝多枝...見到有少量棄枝情況...實際有待觀察..
不過可能遲 d 會轉食袋裝
kkyan01 2009-8-24 01:56:03 PM
我家兩隻一個月食Oxbow  Timothy Grass Hay 25 lbs左右啦
so 都唔誇張啊 ^_^
small_tra 2009-8-24 02:15:51 PM
哈哈....我果2隻原來唔大食~~~!

因為我試過~訂草~果個人話我咁快又要訂啦~!食得咁快.....:056:

快速發帖