斐斐係長毛兔, 每一日梳毛要梳至少半個鐘至九個字不等... 已經好仔細梳, 但偶然都會發現有 d 鬼祟位有大舊毛結 (今日先發覺 "加拿大" 位有大舊毛結), 其實你地平時幫長毛兔兔梳毛使唔使咁耐ga? #^66^#
eggegg 2009-9-4 10:47:12 PM
所以我剷哂 :021: :021:
wesky 2009-9-4 10:51:20 PM
我兩隻唔算長毛, 加上之前又俾我剪過黎, 所以駛梳咁耐
最近係吉之島買左個 nail brush, 刷毛唔太硬, 用黎刷毛都唔錯
平價之選 :053:
elyse)) 2009-9-4 11:01:14 PM
nail brush都得....:056:
勁...早知唔咁早買我個把啦..仲要買2把for佢地剪毛後...

我平時梳毛連剪指甲,大概半個鍾....我諗差不多
以前我用成一個鐘家...2隻就已經用左成個上午..

同埋你同咩梳梳丫...因為我平時用平梳 格甩底,都無打結..
hh0 2009-9-5 12:13:00 AM
日日梳就唔駛梳甘耐, 同埋應該無毛結架
我一星期先梳一次, 每次每隻9個字至1個鐘,
好徹底甘梳, 真係梳到手軟架:043:
光之天使)) 2009-9-5 12:34:11 AM
咩nail brush呀?
有無相睇下?

total呢排好似換毛...
但係梳又唔覺有好多毛出...攪到我都唔知點好
ka@+ 2009-9-5 10:06:19 AM
波波都係長毛的..
不過我已經幫佢剪左好多毛..
梳起上黎又唔覺有好多毛毛喺把梳度..
我想都知咩係nail brush=]
kittyz 2009-9-5 10:23:39 AM
原帖由 光之天使 於 2009-9-5 12:34 AM 發表
咩nail brush呀?
有無相睇下?

total呢排好似換毛...
但係梳又唔覺有好多毛出...攪到我都唔知點好

蘿蔔都係咁呀#^5_002^#
小米 2009-9-5 09:42:53 PM

回復 3# 的帖子

有冇 pic ?
我都去買返把^^
choi_ching 2009-9-5 10:28:59 PM
我都日日同佢地梳毛,,,好有同感..
同佢地剪完又好快長返..就黎又要剪lu

快速發帖