想  問  即影即有相機""

around 幾 錢 同 邊 到 有 得 買 牙~

我 諗 住 買 黎 係 男朋友 生 日 果時 影"
因為 佢 打 死 都 唔 同 我 影 貼紙 相"

想 同 佢 留 d 相相   記念 下23 歲 生 日 =3=
wesky 2009-9-5 01:14:57 AM
300-1000 都有
你可以去曬相鋪 如快圖美, 望下價錢
千千 2009-9-5 01:45:41 AM
=w= 我 見 上 網 bit 都 要 700 幾 "
又 怕 亂 bit 俾 人呃 =3=
wesky 2009-9-5 10:22:53 AM
我見 dcfever.com
二手有d 300蚊都有
`Shusonbaby||' 2009-9-5 07:55:19 PM
有兔友$400幾蚊起shop買的呢
riva.)) 2009-9-5 09:22:27 PM
咁你要咩size la~~
有隻張相係長直條就 400-650以下
我都有部 係特別版朱古力色  都係650$
d菲林就about $50 10張(價格時有升跌)
係萬成買就$45

有圖: http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b11701239
karen195 2009-9-5 11:26:49 PM
我都有部即影即有相機呀~~
如果你未有打算買咩牌子的話,即影即有相機,只有寶麗萊同富士,兩個牌子。而富士就而家都仲有新出品。寶麗萊聽講相紙停產了。相紙方面寶麗萊好似偏紅。另外即影即有的相紙都幾貴ga!富士就42-45hkd一盒(instax mini )。
我買了Fuji instax mini 7s (藍色)。如果你貪靚,你可以買特別版白色或choco色,另外好似出左mickey版。但Fuji instax mini 7s 唔可以影太近的相,對焦範圍  0.6m∼∞ ,近拍  60cm ,就算用了放大影(自拍鏡)。效果都係一般....

你可以睇睇你想要咩功能的即影即有相機~~

ps. 相紙的大小大約與信用卡大小差不多。另外,建議你在有店的商舖買相機,因為行貨要上網填寫保養的,有原廠保養一年,如果在網上拍賣購買就填唔到保養了。

快速發帖