我前2日買左隻新兔兔,,寵物店d人話佢叫獅子賓尼,,
依家佢仲唔算大隻,,但我見其仔兔兔都ok大隻,,
想問下,,成年既佢可以有幾大隻呀,,:046:
wesky 2009-9-9 06:53:20 PM
獅子賓尼?? 即係混種賓尼兔?
小丸都係混種賓尼兔, 佢依家兩歲幾, 你可以睇下佢D相
monkey_1414 2009-9-9 09:38:13 PM
佢好可愛呀,,我個隻懵懵同你個隻小丸應該係同種黎架,,
=v=""
ronniecheung 2009-9-9 09:39:06 PM
斐斐都應該係獅子賓尼, 因為有次睇 dr. betty, 佢話斐斐係賓尼兔混咗貓貓兔或者獅子兔, 因為除咗對垂耳個樣一d都唔賓尼, 我同兔爸對咗 d兔兔書, 似混獅子多d!

我同兔爸都覺得斐斐混得唔錯!
elvisli 2009-9-10 12:55:44 AM
其實好多香港所謂既兔種都非純種...只係大家既約定俗成

真正純種又常見的只有 獅子兔/安哥拉兔/美國/荷蘭垂耳兔...等等

如..獅子垂耳兔/貓貓多等都是已經不可以當一個品種名稱黎講.通常都當左混種兔
芝士媽 2009-9-10 07:41:11 PM
我懷疑芝士都混左d獅子...
chocolate301 2009-9-10 09:29:55 PM
我拖肥應該都係混種賓尼兔o黎o架~
佢臉仔有d好長o既毛毛~
有d似貓貓兔...
monkey_1414 2009-9-12 04:58:56 AM
懵懵D毛中等長啦,,又為食又成日扭計唔食草,,隻衰仔愈黎愈大隻,,
真係有D擔心佢愈黎愈大隻,,

快速發帖