各位兔友好對唔住
我隻兔仔叫毛毛..
o係九月十九日既零辰..
毛毛死左..

毛毛:
希望你在天之靈會原諒我..我一直都以為你將個頭訓o係地下係好舒服..
我誤會左..累你無得生存..
雖然養左你一年4個月..但原來我一直一直都唔了解你..
其實我琴晚都已經想帶你睇e生..之後返原本個家..帶你去草原玩下..
對唔住呀..要怪就怪我點解唔早d發現你有問題..
仲以為你好開心好舒服..但到左今朝我知道你死左..我知道後悔已經太遲太遲..
我仲衰到唔敢去面對你既死..我自私..你走既時候我都唔可以開開心心咁送你走,,
又唔可以將你風光大葬..只可以將你生前最愛既野包住你圍住你一齊送走..
我既能力就到此為止..如果你係上左天堂或者係做左嫦娥既玉兔..
但願你轉世投胎做你想做既野..

毛毛剛回來的樣子

毛毛剛回來的樣子

訓得幾舒服^^

訓得幾舒服^^

毛毛同佢既最好朋友

毛毛同佢既最好朋友

m1k1 2009-9-20 05:15:28 PM
下?!死左?!
毛毛好慘呀/_\
點解張個頭訓系地到會死架?!
小毛毛 2009-9-20 05:18:05 PM
可能病喇..但佢食野飲水好正常..
只可以說是心病
redbean 2009-9-20 05:37:37 PM
我都唔知講咩好
咁點解你有諗住帶佢睇醫生?
係咪佢有咩異常?

你節衰順便
可能係天堂佢會開心d
小毛毛 2009-9-20 05:52:22 PM
好離奇..最後去睇佢既一晚..
有三個人都覺得佢有野..就諗住第二朝帶佢睇e生..
可惜..已經上左天堂:054: 同埋初時以為佢係因為近排小食蘋果..
所以瘦左..但我男朋友一去到睇佢就覺得佢有病..隨後我見到佢有1-2個小時都係縮埋一舊..
好似無力咁..成個身I住隻公仔..我以為佢太舒服..因為有冷氣嘆同埋無人嘈佢..

都係因為我疏忽照顧:054:

有一次帶佢出去..佢竟然..i住個袋..

就係咁樣..好似好舒服

就係咁樣..好似好舒服

redbean 2009-9-20 06:02:15 PM
#^56^# ........
光之天使)) 2009-9-20 06:23:09 PM
折衷........
我諗....毛毛係彩虹橋會過得更好~
起碼,身體唔會唔舒服
ovo_96 2009-9-20 06:27:24 PM
毛毛真係好可愛呀
毛毛一定都好唔捨得你嫁
你唔好咁難過啦
毛毛都唔想見倒你咁嫁嘛
係咪先?
chrisyan 2009-9-20 06:48:09 PM
唔係因為少食蘋果會死
係食得多死, 我諗佢係腸停死架,

點解你今日12: 44 pm send msg俾我話已經同屋企人傾好數帶佢睇醫生同留低佢,
唔使我領養.
但係原來o係九月十九日既零辰已經死左..
小毛毛 2009-9-20 07:01:49 PM
對唔住..佢無食得多...
我今日見到佢個食物兜仲有野食未食架..
firen_freeze)) 2009-9-20 07:41:26 PM
有冇人可以話俾我聽到底係發生左咩事AR?

無聲無息咁走左?

講出黎可以俾我地兔友參考下嗎?
小毛毛 2009-9-20 08:18:33 PM
因屋企人唔比養之後比左我表姐..
我表姐都係第一次養呢d兔仔..
而且要返工無暇照顧..
我與朋友討論過..覺得佢係因為心病而死..
因為我多數都係8:00pm-12:00pm先可以去搵佢..
同埋養左一年有多有感情..突然要佢去第二個屋企可能唔慣..
前日9月17日我買左個新籠比佢..我唔知佢會唔會因為有新籠而死..
我都好想知其實毛毛係為咩而死..
話佢病..我上網睇佢又冇徵狀..
無柯軟屎但柯屎細粒左..飲水正常..
我表姐話佢餵佢食野時好緊張..唔知係唔係知道自己就死..
同埋佢梳頭時都冇力去梳..要整幾次隻手先梳到..
唔知關唔關事..同埋一放佢出黎(係我抱佢出黎)
佢就即時縮埋一二各爬低時個頭都爬埋開眼咁訓,,
就算開左冷氣..佢醫耳仔同個身都係暖既..
但好明顯係細隻左同瘦左..好似縮左水咁..回光反照..
MC_2 2009-9-20 08:55:26 PM
好奇怪
你講既原因都唔似會導致佢死亡
你實在太唔留意佢啦...
佢d屎細粒左已經係有問題
你應該要再留意佢..之後睇e生....
不過佢已經走左,你都唔好咁難過啦!!
firen_freeze)) 2009-9-20 09:19:25 PM
唔....

E D 野真係醫生先知......不過樓主都唔好難過啦,....諗咁多都冇用....
small_tra 2009-9-20 09:47:05 PM
換新竉都有機會死~!?唔係牙話~~第一次聽~~

我2隻兔兔成日換~咁咪死左幾十世~!?

換新環境又要死~?!我隻兔岩岩養係我屋企~之後住係我男朋友屋企~之後我男朋友搬屋~

加埋換左3次新環境~咁我隻兔~又死幾次~!?

y理黎架~!?

d屎細粒左~一定有病啦~!

仲有你做咩講大話呃chirsyan~!?佢好有心領養佢~

你冇需要講大話~!!!

快速發帖