依家真係俾佢激死, 成日趁我到開左籠上面既蓋(如加草或加水時)
偷走跳出來#^64^# (實情我哋每日都會放佢出黎早晚走半至一小時), 呢排唔知點解成日都鍾意跳出黎#^73^#

http://www.youtube.com/watch?v=wPEolcaOvHI

短片唔係好清楚!! 請見諒!!#^71^#
FATO_W 2009-9-21 11:57:59 PM
半至一小時可能唔多夠wor
我通常一係屋企都會放兔兔出黎
可能佢太悶喇 得閒放多d佢出黎行街仔啦 #^27^#
ping.tat 2009-9-22 12:01:35 AM
唔係呀~~~係每次半小時至一小時, 有時候我會俾佢出黎玩成晚#^30^#
wavyxeion 2009-9-22 12:09:29 AM
因為我之前放佢四五個鐘醫生都話太小~ 我家既kuma識去廁所! 我面家四圍搵緊d圍板圍住d唔比佢去既地方~ 想佢全日都可以四圍走~ 你會唔會考慮?
chrisyan 2009-9-22 04:02:17 AM
因為佢鍾意玩~~
我隻胖胖會偷走出黎, 跳上我張床玩tim ar, 不過唔會留下c同尿~
ping.tat 2009-9-22 11:08:24 AM
原帖由 chrisyan 於 22-9-2009 04:02 發表
因為佢鍾意玩~~
我隻胖胖會偷走出黎, 跳上我張床玩tim ar, 不過唔會留下c同尿~

肥嘟嘟好彩唔會跳上床同梳化, 不過佢都好乾淨出黎又唔會四圍痾cc #^39^#
ping.tat 2009-9-22 11:15:22 AM
原帖由 wavyxeion 於 22-9-2009 00:09 發表
因為我之前放佢四五個鐘醫生都話太小~ 我家既kuma識去廁所! 我面家四圍搵緊d圍板圍住d唔比佢去既地方~ 想佢全日都可以四圍走~ 你會唔會考慮?

暫時唔需耍, 因為佢都唔係好咬嘢, 亦都唔會四圍痾cc, 佢會識得返入籠痾
我遲d 會幫佢絕育, 所以遲下先諗放佢出黎多d,
我買佢果時, 竉物店職員叫我地唔好成日放佢出黎, 因為佢係一隻比較野性既兔兔
其實依家每次一小時, 有時我放早回家都會俾佢出黎玩成晚,
佢玩玩下就會跳番入籠#^8_002^#
logon 2009-9-22 12:09:34 PM
d動作好有監犯逃獄feel:073:
chocolate301 2009-9-22 12:13:30 PM
哈哈~我都覺得好有監犯逃獄o既feel!!
肥嘟嘟仲要周圍望下先走出o黎~好醒目~~#^64^#
光之天使)) 2009-9-22 05:40:04 PM
遲下如果出開黎,
可能你開門佢都未必出~因為出面已經同入面一樣~
amen0616 2009-9-22 08:03:27 PM
差d以為係我屋企...你果個籠同我果個籠又係差唔多好似
個廁所直頭一樣添..我以為隻兔係我屋企果隻...
我果隻都會跳架......而家跳得順暢左添....以前會試跳失敗..但而家唔會lu..
試過一日跳3次出黎.....有時返工前餵野俾佢食..我行開左..佢就跳左出黎.企左係面前o.0
ping.tat 2009-9-22 11:53:56 PM
原帖由 chocolate301 於 22-9-2009 12:13 發表
哈哈~我都覺得好有監犯逃獄o既feel!!
肥嘟嘟仲要周圍望下先走出o黎~好醒目~~#^64^#

哈哈~~又真係幾似, 佢次次都會四圍望一陣, 見無人就會跳出黎,
如果我哋坐係度望住佢, 佢會係個籠度四圍騰, 無人望住佢就會即刻跳出黎#^51^#
尤尤 2009-9-23 12:02:43 AM
原帖由 logon 於 2009-9-22 12:09 PM 發表
d動作好有監犯逃獄feel:073:

係牙...
真係好搞笑...
監犯兔兔出獄了...#^13^#
ping.tat 2009-9-23 12:02:37 PM
哈哈~~咁應該叫做 "肥嘟嘟, 逃獄記"#^26^#
smallsuishan 2009-9-23 01:54:06 PM
真係好搞笑..

不過提一提
如果可以 你開門俾佢出黎散步比較好
因為 佢地可能會「kick」到 整親就好麻煩

快速發帖