=,= 我琴日知道1號風球就已經唔想返工,
我返官塘, 平日返工時間已經好多人, 開源道又迫wo...
今日仲落雨, 個個開傘, 真係迫到呢...超辛苦=_="
而且星期日夜晚, 次次都唔願訓, 星期一永遠無精神...哭!!:024:
hh0 2009-9-28 10:08:08 AM
幾唔想都要返…
個風咁行法無咩可能有驚喜
katatata 2009-9-28 10:20:37 AM
=_= 個風真係搵笨ka, 琴日無啦啦話會掛1號風球, 以為好開心啦
之後第2句話, 掛3號風球機會唔大, = =真係唔掛好過掛, 返工辛苦咁多...
老虎b 2009-9-28 11:12:55 AM
落雨已經好唔想返工,加上我公司又近海,行返黎吹到傻左@@
katatata 2009-9-28 11:21:33 AM
我迫到傻, 只係mtr轉車, 要等多2班車, 先上到車 -__-"
我返工個時, 雨根本唔大, 只少微微雨, 個個都驚遲到,
死迫爛迫, 最唔鍾意就係HK人搭Lift/電梯/上車,
死都唔肯排隊, 之前去台灣, 台灣人個個都1字形,
1個1個咁排,你唔排, 係你怪種, 會俾人望住哂...
依家日日返工, 對住d 人, 個個都係梯字咁排, 左插右插,
難委真係排隊d人, 係咁等係咁等, d人係咁打尖...
老虎b 2009-9-28 11:42:50 AM
香港人動作慢d驚蝕底~#^21^#
兔仔怡v3v 2009-9-28 11:50:48 AM
其實都唔明點解今次會掛一號
個風勁遠喎
katatata 2009-9-28 11:54:59 AM
原帖由 兔仔怡v3v 於 2009-9-28 11:50 AM 發表
其實都唔明點解今次會掛一號
個風勁遠喎

做天文台好大壓力, 你知hk人呀啦, 一陣掛又嘈, 一陣唔掛又嘈,
唔掛既話, 一陣個風愈吹愈快, 突然間掛3號8號, 實俾人嘈,
我覺得佢以安全起見(唔俾人嘈), 掛定先, 有咩都可以賴...

HK人既特色 就係 最怕蝕底, 咩都排一餐...
凡親有野送, 唔理送咩, 有冇用, 就算唔知送哂野,
見人排隊, 就一定排左先算...XD HK人呀嗎~
老虎b 2009-9-28 12:02:17 PM
同意呀,天文台就算掛遲d都俾人投訴,
真係左右做人難,掛左無蝕底#^64^#
katatata 2009-9-28 12:06:30 PM
=,= 但今個月就真係多風打, 都9 月, 打雨就打左幾次,
之前唔想返工= =+見星期6,7先打掛8號風球, 我就好心涼...
(我比較邪惡少少) 但依家不知幾想8唬, 唔8號都黑雨,,,
但話時話, 好似好耐都未見過掛黑雨咁...=0="
老虎b 2009-9-28 12:31:27 PM
對上一次黑雨都已經係一年前....
上年8號風球+黑雨都有幾日假,今年無嚕~
katatata 2009-9-28 12:38:24 PM
:022:  上年d黑雨+8號風球, 我返工之後做餐死, order多到暈...
好彩今年轉左工, 舒服好多...hea好多唧 -口-""

話說, 今日我又好鬼悶... 星期一懶懶閒, 唔想做野...懶散中...
諗緊出糧d錢點用好=  ="
兔仔怡v3v 2009-9-28 12:57:05 PM
我記得上年個心一諗聽日應該會8號啦...
點知就真係8號風球唔駛返工...
今年呢d機會真係好小...
今年都係得一次...但係個日都要返半日工#^47^#
今年d風球有心玩野...d假又係有心玩野既!!!
成日都星期六/星期日係紅日!!!
tracy)) 2009-9-28 01:44:33 PM
係wor,今年d風全部都好黑人憎......
唔係夜晚掛,就星期六日.......掛完都無用....
katatata 2009-9-28 02:13:10 PM
=,= 咪係, 最好就係上次, 我岩岩返工第1日 掛8號,
早放半HRS, 第2日又放多半日... 依家等緊第2次打風...

快速發帖