拖肥出發去搵DR. GERRY絕肓喇~
好緊張呀~!!!!!
一陣返o黎影d相俾大家睇~~

UPDATE***

十點出發同拖肥出發去搵DR. GERRY絕肓~
去到姑娘簡單問o左少少問題,放低拖肥簽o左張紙俾埋錢就走得~
姑娘叫我大概4點打返去問o下可以接返拖肥走未!!
咁我放低拖肥就去o左買定d棻棻...
買o左生菜,油麥菜同埋蕃茜~
返屋企就幫拖肥清籠洗籠...
一路hea hea hea hea到4點鐘!
中間有d時間好唔習慣冇o左拖肥o係度~~
4點打去...姑娘話叫我5:30去接返拖肥!!#^49^#

去到等o左一陣就俾返拖肥我~
我有問姑娘要止痛藥~但佢話唔需要..
所以最後只係買o左草粉...
但姑娘都話估拖肥會肯食o野~同埋佢已經識得周圍跳~
(聽到佢咁講都好安慰)#^80^#

搭車返到屋企~拖肥第一時間跳返入籠~
o係toilet 屙o左篤尿尿...
之後就開始企o係vet bed 上面發呆喇!
俾油麥菜拖肥食,佢咬o左2啖就唔食..
再之後放o左兜糧入去~都食o左幾粒...
拖肥keep住o係vet bed 上面發呆~
有時又行o下上toilet...不過見佢後腳好似冇乜力~#^50^#

8點幾9點幾都餵o左佢食棻棻~
生菜,油麥菜同埋蕃茜都食o左幾啖...
見到佢屙o左d應該係盲腸便便~
好臭..佢唔食~我就掉落toilet~
驚佢整dirty自己...

到o岩o岩大概十點~
我見到拖肥又屙o左少少盲腸便便~
同埋有幾粒正常o既便便呀~好感動!!!#^37^#
不過當然比平時果d細粒少少啦...
我再餵佢食菜菜...
今次佢食o左兩塊仔生菜同幾條蕃茜~
仲自己o係食物兜食o左d糧~~
同自己o係草波食o左2 o下草草~

真係好感動佢肯食菜菜肯自己食草草仲屙o左尿尿同屎屎~!!
不過可能始終做完手術都仲係有點累有點呆!
但我已經覺得好開心好安慰喇!!!#^9_003^#

多數各位兔友o既支持~拖肥一定好快生猛返o架!!#^65^#

呆呆的拖肥1

呆呆的拖肥1

呆呆的拖肥2

呆呆的拖肥2

波丸媽 2009-10-17 10:10:56 AM
拖肥要努力啊~~~乖乖地就可以順順利利
支持你地2母子#^22^#
wesky 2009-10-17 10:56:37 AM
無事既
我兩隻都係 gerry 絕
記得問佢攞藥食啊
chocolate301 2009-10-17 11:51:42 AM
我放低o左拖肥喇~~
姑娘話4點先打去問可以接返走未~
頭先佢問我有冇咩特別o野~
我都諗唔到要問咩好...#^81^#

諗住一陣去接返拖肥果陣就問佢拎藥~
同埋我想問o下草粉係咪都要問佢先有得買埋??
喵喵 2009-10-17 12:33:18 PM
加油呀拖肥 無事既 ^^" 拖肥幾歲呀
我喵喵 30/10都去絕育呀><
hh0 2009-10-17 12:50:56 PM
草粉係唔包既
如果想買定就接拖肥果陣買埋
返家後唔太願意食草食糧係正常既
可以俾菜, 成晚都唔肯食dd 野先餵草粉
草粉只係以防萬一, 肯食野唔使餵
我3隻都唔使食草粉
chocolate301 2009-10-17 03:32:56 PM
唔該晒你o地呀~
等我一陣去買埋先!!
拖肥係8個月大o既囡囡呀~
平時慣o左得閒望o下個籠or放佢出o黎玩~
o岩o岩呢幾個鐘好唔慣呀!!#^4_002^#
小米 2009-10-17 08:23:23 PM
拖肥媽同拖肥都要努力哦^^
尤尤 2009-10-17 09:23:52 PM
拖肥要加油呀!!~
一定無事既....
#^27^#
hh0 2009-10-17 11:47:12 PM
拖肥情況好好, 努力呀
明天藥力散去應該會無甘呆
恭喜晒
chocolate301 2009-10-17 11:56:23 PM
原帖由 hh0 於 2009-10-17 11:47 PM 發表
拖肥情況好好, 努力呀
明天藥力散去應該會無甘呆
恭喜晒

thx!!真係好開心佢情況咁好呀#^80^#
岩岩餵佢食草草都肯食幾條~
wesky 2009-10-18 12:03:17 AM
快d 好返啊
尤尤 2009-10-18 12:22:52 AM
拖肥要乖乖地....
唔好令兔媽擔心牙...
chocolate301 2009-10-18 12:41:04 AM
佢而家屙多o左屎~但d屎形狀不一,有冇問題o架?
會唔會因為佢冇乜點食草所以咁?

快速發帖