終於到了10月中, 迪迪desex了都接近1個月, 而且0係屋企仲越黎越熟落咁, 於是今日開始bonding

平時毛毛同迪迪都有隔住籠互聞, 都唔會有事發生... 試過2個籠泊埋一齊. 佢地仲攤訓...毛毛更加中槍訓..有時毛毛就會0係迪迪籠前攤低...

但迪迪曾經試過跳過籠頂跳出廳, 毛毛見到係好惡死, 即刻追, 吼同咬尾巴, 有1次我救起了迪迪但比毛毛誤咬落我隻手度, 牙印更加係入肉...凹左..

今日上天台bonding, 用圍欄, 2兔初初中間用圍欄隔住... 佢地互嗅都ok..  毛毛無左惡死既一面...

!!!! 我地真係太心急!!! 後來其中一隻撞開左一間既圍欄... 於是好緊張, 諗住睇情況stop bonding... 點知佢地無打交wo... 毛毛都唔係好理迪迪, 至少唔會打佢, 但係迪迪竟然開始想un 毛毛... 我地見毛毛無乜反抗, 係走開避開佢.. 迪迪追住毛毛黎un.... 果陣時我地真係發緊夢!!!! #^81^# 見佢un毛毛又覺得無野wo... 毛毛淨係企0係度比迪迪un...但係我地唔記得左淨係可以最多un幾下就好分開....  果然... un多左幾下之後毛毛就發脾氣喇, .. 於是反咬迪迪.. 咁佢地就打交了....

我即刻用水吱佢地, 佢地都唔停!!! 打到毛都甩... !!! 於是我即刻抱起毛毛, 男朋友抱走迪迪........ 佢地係連我地抱起都唔肯分開!! 然後我feel到毛毛激動就攬緊佢... 迪迪就即刻入返寵物袋....

嚇到我地死了... 然後兩隻一齊摸摸頭安撫心情... 好彩好快佢地就無事, 毛毛仲lumlum我.. 迪迪都無事, 一落返屋企, 佢地都即刻攤直了...

今次我同男朋友都好自責, 太過得意忘形.. 完全唔記得見好就收..不過見到迪迪un毛毛有d講唔出既難受... 加埋毛毛未識un就desex左, 佢完全唔識哩d野.... 個樣好可憐...

我想問... 就算以後真係bonding 成功... 點樣可以改迪迪un人地既壞習慣? 無理由2隻一齊玩, 但係成日比佢un咖ma.... 而且我睇得出佢除左係有顯示強勢既用意之外, 仲有d.... 肯定係咸濕....

呀.......... 好唔開心呀!!!#^73^# #^73^# #^37^# #^37^#
elvisli 2009-10-19 10:17:42 AM
我只可以講..兔兔是有階級觀念的..多數都要分大細...好難平起平坐
小糖^^ 2009-10-19 11:11:16 AM
千千 2009-10-19 11:19:52 AM
=w=  唯有佢 每次 un 就  話佢"
等佢 知 唔可以  甘
vivipig 2009-10-20 07:43:05 AM
但係兔地un un 其中一個係表示主權~
佢地佔用慾都幾強~
兔女會un 兔仔, 都係講"佢係我架"
而唔係真係要生B架wor~~~

快速發帖