拖肥絕育後兩日了~
基本上一切都正常~
草,糧,菜都肯食...只係草比平時食得少~
水水都肯飲...
屎屎份量已經多返好多~
係仲係比較細粒少少+比較黑..

我有問題想問問各位~
其實要過幾多日先可以放佢出o黎?
佢o係籠已經開始悶,想我放佢出o黎喇!
同埋佢一路都唔俾人抱~想問有咩方向可以睇下佢個傷口丫??
#^66^#
thx~~
光之天使)) 2009-10-19 02:40:58 PM
其實三日度可以放佢出黎~
唔比佢出黎係驚佢跳上跳落/跑黎跑去會整到
基本上如果你可以睇住佢,都可以比佢出黎攤抖下既

佢唔比你抱的話...
或者襯佢攤低果陣睇下佢肚仔la
又或者比野佢食果陣,拎高少少等佢企起身望一望
不過一兩次好喇,始終傷口岩岩好呀
chocolate301 2009-10-19 02:55:33 PM
原帖由 光之天使 於 2009-10-19 02:40 PM 發表
其實三日度可以放佢出黎~
唔比佢出黎係驚佢跳上跳落/跑黎跑去會整到
基本上如果你可以睇住佢,都可以比佢出黎攤抖下既

佢唔比你抱的話...
或者襯佢攤低果陣睇下佢肚仔la
又或者比野佢食果陣,拎高少少等佢企起身 ...

咁我今晚幫佢換o野果陣放佢出o黎攤抖o下先~
我而家行埋去,有時開門餵菜菜俾佢,佢都好想出o黎咁~

我見佢攤低果陣都有睇o下o架~
不過佢腳仔遮住o左我又睇唔到~
我只係驚個傷如果有d咩問題我睇唔到又唔知咋!
但我見佢都好似平時咁~又攤得好舒服~
我估應該都冇咩事o卦~
因為我如果一抱佢就一定勁掙扎~
所以都唔敢搞佢~驚整親佢~
喵喵 2009-10-19 03:13:52 PM
hi∼ 請問拖肥係男�女仔呀
我喵喵10月30都絕 我都好擔心
你搵邊個醫生絕架,希望有咩唔明可以問你啦 thanks
祝拖肥個傷口快好返曬∼! ^^
chocolate301 2009-10-19 04:59:18 PM
原帖由 喵喵 於 2009-10-19 03:13 PM 發表
hi∼ 請問拖肥係男�女仔呀
我喵喵10月30都絕 我都好擔心
你搵邊個醫生絕架,希望有咩唔明可以問你啦 thanks
祝拖肥個傷口快好返曬∼! ^^

拖肥係女仔呀~
我搵dr. gerry絕育o既~
你喵喵呢??
到時你有咩問題pm我呀~我識答都一定會答你o既#^79^#

快速發帖