焗爐

Peiian)) 發表於 2009-10-23 10:25|只看該作者|倒序瀏覽|打印
各位好,

我想買焗爐學整草餅, 但吾知應該買邊款好, 吾知大家可吾可以推介一下呢~~thx!!:053:
Peiian)) 2009-10-23 02:05:32 PM
無人答我o既.....:050: :050:
Peiian)) 2009-10-23 02:09:49 PM
請版主del 此post!!:001: :001:
hh0 2009-10-23 02:14:10 PM
如果你只係用來整草餅
買個百幾蚊個D小型多士焗爐得啦
入面有一塊焗盆8吋左右

當然最好買一個大既可以焗草餅, 蛋糕, 曲奇, 烤雞.....
用途多多, 但價$就唔同

視乎自己需要啦
Peiian)) 2009-10-23 02:27:16 PM
原帖由 hh0 於 2009-10-23 02:14 PM 發表
如果你只係用來整草餅
買個百幾蚊個D小型多士焗爐得啦
入面有一塊焗盆8吋左右

當然最好買一個大既可以焗草餅, 蛋糕, 曲奇, 烤雞.....
用途多多, 但價$就唔同

視乎自己需要啦

我想簡一d 細細地, 慳位之餘又吾太貴, 同埋我想知 你地可吾可以比埋個牌子名, 最好有埋圖丫....

大分感謝你地!!!:054:
明月 2009-10-23 02:46:51 PM
我家用開小型焗爐,
如果你要圖的話,我明晚post
上來俾你睇,但個焗爐已經好耐歷史,
出面仲有冇得買就唔知。
Peiian)) 2009-10-23 03:13:56 PM
原帖由 明月 於 2009-10-23 02:46 PM 發表
我家用開小型焗爐,
如果你要圖的話,我明晚post
上來俾你睇,但個焗爐已經好耐歷史,
出面仲有冇得買就唔知。

吾緊要....吾該定你先~~:001:
hh0 2009-10-23 03:28:15 PM
我今年初買左個Tefal, $258
有上下發熱可揀, 15分鐘時間掣, 800w
size: 大約 深8 x 闊13 x 高10 (吋)
陳皮妹 2009-10-24 08:37:46 AM
咁多位兔友,我想問下草餅係咪俾兔兔食嫁,
如果係既話可唔可以教下我呢??
明月 2009-10-24 03:18:36 PM
幫個焗爐影左相喇!牌子係KENWOOD
闊:35.5cm    高:20cm     深:20cm

明月 2009-10-24 03:21:47 PM
原帖由 陳皮妹 於 2009-10-24 08:37 AM 發表
咁多位兔友,我想問下草餅係咪俾兔兔食嫁,
如果係既話可唔可以教下我呢??

草餅係整俾兔兔食呀。
至於點整你睇返之前的post。
雪姬女 2009-10-24 03:52:09 PM
牌子 : Layala PT-922R (好好用的~但貴左dd~hkd$1670)
我不嬲都有焗爐的~用黎整曲奇蛋糕西式菜~我果個焗爐大得離泡~可以燒一大隻雞的~好介紹~而家又可以整多樣野lu~thx~!
陳皮妹 2009-10-25 10:20:12 AM
唔好意思呀,因為我用草餅或自製等字眼搜尋都搵唔到,
請問下個標題係咩呢??
hh0 2009-10-25 10:29:03 AM
兔兔飲食既置頂文章有教
另外亦有兔友分享過用微波爐整
試下幫你search下

焗爐: http://mini-house.info/thread-3817-1-1.html
微波爐: http://mini-house.info/viewthread.php?tid=5223&highlight=%2Blingyan

陳皮妹 2009-10-26 08:00:04 AM
唔該哂呀,各位兔友,因為我屋企冇焗爐,諗住買個tim,
原來微波爐都可以,咁就唔駛咁煩,又可以解决到妹妹食到最尾既草碎la~

快速發帖