唉...都唔知係轉天氣吖,定係包草唔得吖,
又或者係我學人整草餅俾咗佢食之後佢就開始咀刁,
呢兩日都唔係好肯食草,尤其係尋晚,連d便便都細粒埋,
結果我為咗佢既健康,決定監禁佢,同埋唔俾糧佢食,
仲有就係成包草開出嚟(啱啱買冇幾耐)放响一角,
仲要等咗幾個鐘,又要唔埋佢嗲功,佢先肯食返,d便便冇咁細粒,先冇咁擔心,
衰仔,本來阿媽尋晚出去睇戲ga ma,攪到人地冇哂mood~:

成包草...佢都唔吼~

成包草...佢都唔吼~

仲要搵個背脊得住我~

仲要搵個背脊得住我~

仲...仲出拳頭打我添~~

仲...仲出拳頭打我添~~

hh0 2009-11-10 10:03:15 AM
哈哈, 佢唔咬d電線已經好乖喇
可能發下脾氣
小糖^^ 2009-11-10 10:25:44 AM
陳皮妹 2009-11-10 10:43:43 AM
個衰仔唔會咬電線嫁,佢淨係鐘意咬枱腳,風扇腳同埋食野果個兜嫁咋,呢樣就係佢唯一乖既野囉~~
千千 2009-11-10 11:00:31 AM
=3= trbi 都 唔 肯 食 草 #^73^#
得  夜晚 先 肯 食 "
都 唔 知 點 解
tracy)) 2009-11-10 11:41:01 AM
棉花糖都係一出嚟玩就唔肯食草架,一定要捉佢返籠坐定定先肯食,但呢兩日都食少咗,唔知係咪天氣唔好呢....
wm20472 2009-11-10 12:45:44 PM
大細妹昨日及今早都食少左, 可能天氣熱返唔想食
咕咕媽 2009-11-10 01:09:56 PM
好奇怪..我的兔兔這2天也食少左草la...都唔知點解
riva.)) 2009-11-10 01:34:38 PM
係咪因為天氣悶熱 無咩胃口?
食D 新鮮菜菜呀~~ 食得多草 都會厭既  菜菜清爽D  岩晒食~~  
但唔好比咁多  食得太多菜菜都唔健康GA~~  間唔中一 兩餐 好LA!!
你係咪真係開晒成袋草放係地下?  咁樣D 草會走晒香味 佢地又唔食GA LA!!
我隻兔B 之前都好似咁樣 浪費唔少!!
ka@+ 2009-11-10 09:05:02 PM
呢幾日時凍時熱..
波波都唔太食草..
之前涼個幾日..水同草都去得好快..
呢2日熱返..
我返學佢都唔係食太多草..
係夜晚一開冷氣就係咁密密食..
光之天使)) 2009-11-10 10:00:10 PM
要留意下,可能腸胃唔係咁舒服~

不過都係要小心電線...total細個都唔咬電線架~
但係大左有幾次口痕就咬喇~最好都係買野包一包佢~
陳皮妹 2009-11-11 12:12:19 AM
原帖由 riva. 於 2009-11-10 01:34 PM 發表
係咪因為天氣悶熱 無咩胃口?
食D 新鮮菜菜呀~~ 食得多草 都會厭既  菜菜清爽D  岩晒食~~  
但唔好比咁多  食得太多菜菜都唔健康GA~~  間唔中一 兩餐 好LA!!
你係咪真係開晒成袋草放係地下?  咁樣D 草會走晒香味 佢 ...

係呀,因為我入個草波佢都唔肯食,(佢平時會發狂嫁)我大開包草俾佢,佢又聞下就走開,
咁我咪諗位成包草放响一角引下佢d胃口囉...咁期實佢都有食既...不過比平時真係少好多,
我今朝己經買過一包新既俾佢,但係都係咁,食得好少,好煩...再係咁要帶佢睇醫生!!!!
陳皮妹 2009-11-11 12:13:38 AM
原帖由 光之天使 於 2009-11-10 10:00 PM 發表
要留意下,可能腸胃唔係咁舒服~

不過都係要小心電線...total細個都唔咬電線架~
但係大左有幾次口痕就咬喇~最好都係買野包一包佢~

多謝各位兔友,我會買野包一包佢,以防萬一~~
陳皮妹 2009-11-11 12:17:26 AM
原帖由 tracy 於 2009-11-10 11:41 AM 發表
棉花糖都係一出嚟玩就唔肯食草架,一定要捉佢返籠坐定定先肯食,但呢兩日都食少咗,唔知係咪天氣唔好呢....

係啦,唔知係咪我呢個星期都唔駛返工,成日放佢出嚟,
再加上我整咗d草餅俾佢食,攪到佢而家遍食,
我摸佢個肚仔好似好空咁,(唔知係咪我心理作用)
佢會唔會寜願捱餓都唔肯食草嫁????????????????
我真係好擔心,連我自己都食少咗野~~
陳皮妹 2009-11-11 05:02:14 AM
多謝咁多位兔友陪我渡過咁艱難既時間,
陳皮妹而家終於都肯食返草,
但係我都係俾少咗糧,因為佢d便便仲係比平時細粒,
妹妹加油呀,一定要好似以前咁,又大又靚先得嫁~~

快速發帖