以下係個標題..
寵物救星軟硬兼施 狠心狗主屈服
救金毛盲犬短片熱爆

http://hk.apple.nextmedia.com/te ... amp;art_id=13443786

其實仲有好多好好ge義工..
只係我地唔知..

希望妹妹黎緊ge日子過得開心..
波丸媽 2009-11-21 10:29:28 AM
如果呢個世界D人可以諗多D就唔會有咁可憐既CASE出現啦
佢地好好人,希望佢地可以快D申請到成為慈善機構啦
妹妹佢好靚呀,條片睇到我眼濕濕,好感動#^56^#
Goody09 2009-11-21 11:01:52 AM
呢段片我之前睇過...睇到我流哂眼淚...點解呢人會無愛心...
ka@+ 2009-11-21 11:16:08 AM
"但因牠「亂咬嘢、隨處屙」才將牠困於天台"

我覺得狗主喺養之前冇諗清楚..
亂咬嘢、隨處屙..其實係可以教..
狗主太狠心了..
firen_freeze)) 2009-11-21 11:20:00 AM
AMAZING.....

果個收養的羅太,佢屋企有50隻貓狗...............
Jessie)) 2009-11-22 09:50:58 PM
亂咬嘢、隨處屙..其實係可以教..<-----agree
就算教唔到, 係主人買佢返來之前都應該要接受呢個可能性
正如d人生仔, 生之前都唔知個仔乖唔乖嫁?!

兔爸個表哥有個舊同學養養下隻狗話佢周圍all尿所以唔要佢, 真係吹脹,
好彩俾表哥同佢d家人收養左, 雖然已經教唔好佢不過都好錫佢, 狗同人一樣係唔會有完美嫁嘛~
點解d人唔諗下呢一點, 買人返來就虐畜..................
ka@+ 2009-11-22 10:00:41 PM
就算佢真係唔識都好..
我唔信你比個心教佢..同佢溝通多啲..
佢都仲會咁曳..

等於啲細路仔..
到小學都仲會賴susu喺床..
爸爸媽媽係咪都唔要佢??

快速發帖