頭先係網上睇到~佢重要 將成隻兔兔~放左係水度~浸住D水:056: :053:
會唔會死嫁.重要有 深層焗油TIM .唔識放相:054:

DSC00208 - 複製.jpg (101.67 KB, 下載次數: 17)

DSC00208 - 複製.jpg

Miyako)) 2009-11-27 08:07:48 PM
據我所知,pxt cafx都有咁既服務...
ka@+ 2009-11-27 08:15:20 PM
兔兔對耳唔係唔可以入水??

成隻浸晒..
會唔會有危險..
wesky 2009-11-27 08:23:11 PM
耳仔入水會發炎 --> 耳水不平衡 --> 側頭
喵喵 2009-11-27 09:17:59 PM
嘩 痴線架...
會死架-=-
邊個正架, 你係邊度搵架張相...=.=
光之天使)) 2009-11-27 11:23:47 PM
.......................

願天保祐兔兔......
redbean 2009-11-28 12:24:31 AM
我都睇過d相
係某 pet shop 提供的spa 服務
我就唔會試啦
陳皮妹 2009-11-28 12:40:52 AM
其實兔兔係可以濕洗,但係真係非必要既時候,
因為兔兔响大自然界係屬於被獵殺既動物,
所以佢地對某些唔熟悉既環境,行為會有恐懼,
抵抗力差既兔兔,體內既病毒就會有機可成,
因而增加死亡率,其實有好多案例係由沖涼而引起既~~~
Futagoza_Kaniza 2009-11-28 01:48:58 AM
呢張咪係pxt-cafe post出嚟同兔兔做spa既相囉.
其實冇必要係唔使沖涼, 就算沖都只係下半身, 唔需要用含化學物質既沖涼液. 用清水就已經夠了.  呢間shop都沖死左唔少兔la, 係人都知, 仲上過報tim.
firen_freeze)) 2009-11-28 11:32:18 AM
原帖由 Futagoza_Kaniza 於 2009-11-28 01:48 AM 發表
呢張咪係pxt-cafe post出嚟同兔兔做spa既相囉.
其實冇必要係唔使沖涼, 就算沖都只係下半身, 唔需要用含化學物質既沖涼液. 用清水就已經夠了.  呢間shop都沖死左唔少兔la, 係人都知, 仲上過報tim.

真係O架?我都唔知TIM...

為左賺錢,連良心都冇....謀殺WOR.....
redbean 2009-11-28 03:42:37 PM
原帖由 Futagoza_Kaniza 於 2009-11-28 01:48 AM 發表

我都唔知bor
之前去個間shop
佢個staff 仲好似好愛d兔仔咁.....
原來#^77^#
Miyako)) 2009-11-29 01:22:52 AM

下..我個時岩岩養蕃薯個時都想帶佢去做,不過上左呢個知到唔可以濕洗就冇去,但都有帶佢去剪毛,點知...:046:
Futagoza_Kaniza 2009-11-29 11:33:02 AM
兔仔係膽小同怕水既. 咁樣成隻兔浸落水, 做spa唔係1-2分鐘, 講緊可能係10-15分鐘, 咁樣浸咁耐好難唔嚇死wor. 果編報導係人地send比我睇既, 但都好耐之前了, 咁報導上都冇指名道姓話係pxt-cafe既, 但係post果張相係佢間shop既舖面囉. 呢d野心照la, 仲使講到明係邊間咩. 唔係之前陪fd去買過兔都未必記得佢間shop係咩樣.
妮妮 2009-12-2 01:58:44 PM
無必要都唔需要咁做,就算濕洗都係局部性,一沖完仲要即刻抺番乾!!
好似相中咁spa...我真係諗都唔敢諗...:066:
芝士媽 2009-12-2 02:02:58 PM
芝士芝麻: spa!? NO WAY!! #^21^#

快速發帖